r
Nosalty Logó

Fideuá

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fideuá
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 596 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2383 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 596 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7091.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    3775 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 2383 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt220 fokraelőmelegítjük.
  2. Egy sütőbe is berakható serpenyőben egy kevés olívaolajon a rákokat megsütjük, majd kiszedjük.
  3. A maradék olajon a vékonyra felkarikázott fokhagymát, az apró kockára felvágott paprikát és a tintahalat megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a tésztát, pár percig ezt is pirítjuk.
  5. Felöntjük a halalaplével.
  6. 20 percre sütőbe rakjuk.
  7. Kiszedjük, és belekeverjük az előzőleg megsütött rákokat.
  8. Aiolival tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10222
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Ajánló

Bővebben a Fideuá-ról ITT.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barcelonában, egy kis katalán étteremben ettem ezt az ételt. Vettem gyorsan  a gyűjteményembe egy szakácskönyvet, abból készítettem ezt a "tésztaságot". Elméletileg paella készítésére kifejlesztett serpenyőben kellene sütni, de nem reklamáltak a rákok a magyar serpenyőben sem. Tökéletes hozzá a fagyasztva kapható tenger gyümölcsei mix is.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

 Istenien hangzik,tutu kipróbálom! F?leg,mert imádom Spanyolországot:)) Köszi a receptet!!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Egy kis kiegészítést szeretnék tenni a recepthez, mert a fideuát nagyon sokféle képpen próbáltam, míg ráleltem az eredeti receptre: 2 paradicsomot lereszelûnk, egy hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk és a reszelt paradicsommal együtt 20 percig piritjuk (egy paradicsompüré szerü masszát kell hogy kapj.) A tésztát (20 dkg) egy kevés olajon megpiritjuk (mint a lebbencs levesnél). és hozzáadjunk a paradicsomos masszához felöntjünk a hallével és 10 percig közepes lángon fözzük. Ezután hozzáadjunk az elözöleg megpiritott rákot és izlés szerint 15 dkg tengeri halat (ezt is piritva), majd betesszük a sütöbe és 4-5 percig grillezzÜk. A halléhez a rákok külsö részét és a hal gerincét petrezselyemmel, 1 sárgarépával és póréhagymával 20 percig fözzük és után leszürjük.

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, hamarosan kipróbálom!!!!! Szia Kiki

wiwievi

Szia!Nekem a te recepted hasonlított a legjobban a fideuahoz.Érdemes a szószba még egy citrom levét belefacsarni, és én a tésztát nem olajon hanem egy teflonban piritom meg és amikor forr az egész cucc akkor teszem bele a tésztát.Amit különben fideuahoz lehet kapni, cérnametélt katasztrofa.

catalinca

Az a fideua, amit pár napja ettem Cadizban, sokkal sáfrányosabb volt és nem vékonymetélttel, hanem ennél kissé vastagabb, kp. hosszú tésztafélével. Gambassal alaposan meg volt rakva, de fokhagyma kevés volt benne, Süt?ben sütik, serpeny?ben.

catalinca

Az a fideua, amit pár napja ettem Cadizban, sokkal sáfrányosabb volt és nem vékonymetélttel, hanem ennél kissé vastagabb, kp. hosszú tésztafélével készült. Gambassal alaposan meg volt rakva, de fokhagyma kevés volt benne, Süt?ben sütik, serpeny?ben.

Osli

Jól értem, hogy a tésztát nyersen teszem bele és úgy pirítom, majd a halalaplét?l puhul meg?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek