Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás-olívás polenta

Fetás-olívás polenta
Fetás-olívás polenta
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor főztem már édes kását kukoricadarából, most viszont egyre növekvő népszerűségére való tekintettel kedvet kaptam egy sós verzió kipróbálására.
Nem bántam meg! ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Salátával tálaljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
  2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a kukoricadarát (csomósodásra hajlamos!).
  3. Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni (mikor már inkább tapad a fakanálhoz, mint az edény oldalához), hozzáadjuk az olívaolajat, a feta sajtot és az olajbogyót.
  4. Ha még szükségesnek érezzük (mivel a feta sajt elég sós), sózzuk, borsozzuk.
  5. A polentát egy olyan kisebb méretű tepsibe öntjük, aminek szeretnénk, hogy felvegye a formáját. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni.
  6. Mikor kihűlt, könnyen ki lehet borítani a tepsiből, ekkor tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és olívaolajjal vékonyan kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 962
elküldve: 4
receptkönyvben: 270
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

polenta feta sajttal és olajbogyóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ixy
ixy Sun, 2010-11-07 13:11

A feta és az olajbogyó nagyon feldobja, finom lett!

ixy
ixy Sun, 2010-11-07 13:10

A feta és az olajbogyó nagyon feldobja, finom lett!

422
kukoricadara 250 g
víz 7 dl
olívaolaj 2 ek
feta sajt 20 dkg
olajbogyó 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint