Fetás-olívás polenta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
423
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1692
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1495.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 228.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
423
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5983.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1280 mg
-
Nátrium 3129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 915.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3898 micro
Összesen
1692
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
- A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a kukoricadarát (csomósodásra hajlamos!).
- Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni (mikor már inkább tapad a fakanálhoz, mint az edény oldalához), hozzáadjuk az olívaolajat, a feta sajtot és az olajbogyót.
- Ha még szükségesnek érezzük (mivel a feta sajt elég sós), sózzuk, borsozzuk.
- A polentát egy olyan kisebb méretű tepsibe öntjük, aminek szeretnénk, hogy felvegye a formáját. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni.
- Mikor kihűlt, könnyen ki lehet borítani a tepsiből, ekkor tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és olívaolajjal vékonyan kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 18840
- Feltöltés dátuma: 2010. április 03.
Ajánló
Salátával tálaljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokszor főztem már édes kását kukoricadarából, most viszont egyre növekvő népszerűségére való tekintettel kedvet kaptam egy sós verzió kipróbálására. Nem bántam meg! ;)