r
Nosalty Logó

Fetás-olívás polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetás-olívás polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5983.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    3129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3898 micro
Összesen 1692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
  2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a kukoricadarát (csomósodásra hajlamos!).
  3. Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni (mikor már inkább tapad a fakanálhoz, mint az edény oldalához), hozzáadjuk az olívaolajat, a feta sajtot és az olajbogyót.
  4. Ha még szükségesnek érezzük (mivel a feta sajt elég sós), sózzuk, borsozzuk.
  5. A polentát egy olyan kisebb méretű tepsibe öntjük, aminek szeretnénk, hogy felvegye a formáját. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni.
  6. Mikor kihűlt, könnyen ki lehet borítani a tepsiből, ekkor tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és olívaolajjal vékonyan kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18840
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Ajánló

Salátával tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor főztem már édes kását kukoricadarából, most viszont egyre növekvő népszerűségére való tekintettel kedvet kaptam egy sós verzió kipróbálására. Nem bántam meg! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek