Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos polenta

Narancsos polenta
Narancsos polenta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss narancs illat járja körbe a házat... Igazi tavaszi finomság. A kertbe kiülünk egy citrusos koktéllal, és falatozzuk a narancssziruppal megöntözött süteményt.

hozzávalók / 4 adag

8 db-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tejet felforraljuk, belekeverjük csomómentesen a kukoricalisztet, hozzákeverjük a vajat, picit megsózzuk, és reszelünk bele narancshéjat.
  3. Kivajazott kosárkákba, muffinformákba kanalazzuk, és megsütjük.
  4. A narancsok levét sziruposra főzzük a porcukorral.
  5. Tálaláskor a narancssziruppal megöntözzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 933
elküldve: 3
receptkönyvben: 207
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsszirupos polenta, narancsos kosárka, polentakosárka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

311
kukoricaliszt 10 dkg
vaj 1 dkg
tej 2.5 dl
1 csipet
narancshéj 1 ek
narancslé 2 narancsból nyert
porcukor 125 g
vaj 1 ek