Nosalty Logó

Fetás kiflik

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Fetás kiflik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

16 darab kiflihez

Összesen 668 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

16 darab kiflihez

Összesen 2670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

16 darab kiflihez

Összesen 240 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 668 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    2441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 2670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

16 darab kiflihez

Elkészítés

16 darab kiflihez

  1. A burgonyát áttörjük egy keverőtálban, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Beletesszük a lisztet, a tojássárgáját, a tejet, a vajat és a csipetnyi sót.
  3. 6-7 perc alatt kézi robotgép dagasztóspiráljával tésztát dagasztunk belőle.
  4. Konyharuhával lefedve, meleg, nem huzatos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Szilikonos sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és megkenjük olajjal.
  6. Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk és 2 egyforma cipóra osztjuk.
  7. Először az egyiket, majd utána a másikat is kb. 3 mm vékony, kör alakúra nyújtjuk.
  8. Mindkét kört 8-8 egyforma cikkre vágjuk. A körök alsó felébe, minden cikk közepébe kis hasáb feta sajtot teszünk, majd kifli alakban feltekerjük.
  9. Az előkészített tepsibe rakosgatjuk a kifliket, és hagyjuk kb. 20-30 percet újra kelni.
  10. Megkenjük őket tojással, megszórjuk durva szemű sóval és tetszés szerinti magkeverékkel.
  11. 170 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10415
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vendégvárónak, buliba sörkorcsolyának, piknikre, reggelire, uzsonnára gyümölcs mellé... eddig nálunk minden alkalommal helytállt. Nagyon bevált, melegen ajánlott recept, ami Bereznay Tamástól származik.

Hozzászólások

Ági78

Óóó... :) De szépek! Gondolod, hogy graham lisztb?l is meg lehet sütni ?ket? Válaszod el?re is köszönöm! Üdv: Ági

Mignon

Kedves Ágnes! Biztos finom úgy is, szerintem minden gond nélkül megsüthet? bel?le! :) Graham-liszt lassabban kel, arra kell több id?t szánni! Remélem finom lesz! Üdvözöllek: Mignon

Ági78

Kedves Mignon! Nagyon köszönöm a válaszod!:) Biztosan elkészítem majd! Üdv: Ági

Torma

Gyönyör?ek es a fotó is szuper, mentettem, köszi! Torma :)

Mignon

Köszönöm! :) Mignon

Kodak

Tegnap megcsináltam annyi változtatással, hogy a tejben futtattam fel az éleszt?t, és a maradék tojásfehérjével kentem meg a kiflik tetejét. Finom lett! Köszi a receptet!

Mignon

Kedves Kodak! Örülök nagyon, köszönöm a pozitív visszajelzésedet a receptr?l! :) Üdvözöllek: Mignon

Hozzávalók

16 darab kiflihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek