r
Nosalty Logó

Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra

Mignon
Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

675
Kalória
26.1g
Fehérje
27.8g
Szénhidrát
50.7g
Zsír
72.4g
Víz
102.8g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
859.3mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 675 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6163.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 2700 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1óra).
  2. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kicsit megkenjük olajjal.
  3. Lisztezett munkalapon, 40x30 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, majd az egész felületet megkenjük a tojás felével. Vízszintesen elvágjuk a tésztát, így két 40x15 cm-es téglalapot kapunk.
  4. A kolbászokat kettévágjuk.
  5. Először az egyik, majd a másik tészta alsó felére rendezzük egymás mellé (kicsit srégen) a kolbászokat. A belső felükre (amerre majd hajtjuk a tésztát) kenjük egyenletesen a mustárt, és megszórjuk a sajttal.
  6. Óvatos, de határozott mozdulattal felhajtjuk a sajtos, mustáros kolbászokkal együtt a tésztát, és egy-másfelet hajtunk rajta. Megcsináljuk ezt a műveletet a másik tésztával is, így két 40 cm hosszú hengert kapunk. Széleiket körben először ujjunkkal kicsit megnyomkodjuk, majd kis villa végével is óvatosan körbenyomogatjuk.
  7. Mindkét rudat megkenjük a maradék tojással, rászórjuk a magokat és kb. 5 centinként feldaraboljuk, így 8-8 kis tekercset kapunk. Az előkészített tepsire rakosgatjuk őket.
  8. Ropogósra sütjük az előmelegített sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tegnap pont elcsíptem Jamie 30 perces kajái című tévéműsorát. Egyszerűen nem lehet neki ellenállni, annyira jól süt-főz, imádom a stílusát! Nem is bírtam tovább, ma már elkészítettem ezt a nagyon egyszerű, de hihetetlenül népszerű receptjét. Tökéletes uzsonna, vacsora, de akár előre elkészíthető piknikre vagy sörkorcsolyának, vendégvárónak vagy vendégségbe, garantáltan mindenkinek ízleni fog!

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...