Nosalty Logó

Kefires kifli medvehagymásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Kefires kifli medvehagymásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Kenéshez

Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Kenéshez

Összesen 3986 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Kenéshez

Összesen 294 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3091.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 3986 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Kenéshez

  • 1 db tojás (felverve sóval)
  • sajt dkg (/ szezámmag/ lenmag/ köménymag)

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, s beleöntjük a megkelt élesztőt.
  3. Beleütünk 2 egész tojást, hozzáadunk 2 tk sót, és a kefírrel és az olajjal kemény tésztát gyúrunk.
  4. Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk a tésztát, és 30 percig pihentetjük.
  5. A lágy vajat habosra keverjük a sóval és a tömlős sajttal, valamint az apróra vágott medvehagymával.
  6. A tésztákat 30 cm-es átmérőjűre kinyújtjuk. Egyet megkenünk a habosított medvehagymás krém felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta.
  7. Késsel vagy derelyevágóval 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
  8. Egy másik, kör alakúra nyújtott tésztára rákenjük a krém másik felét, s ráterítjük az utolsó kerekre nyújtott tésztát. Kicsit nyújtunk rajta, és ezt is 16 cikkre vágjuk, tepsire tesszük.
  9. 30 percet kelesztjük, tojással megkenjük, reszelt sajtot/ köménymagot/ szezámmagot/ lenmagot szórunk a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 45043
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Medvehagyma szezon van, most a kifli töltelékébe tettem. Isteni vacsorára vagy reggelire.

Hozzászólások

Évi néni

Nagyon gusztusos és valószín?leg igen finom kiflicskék ezek. Gratulálok hozzá. Szívesen megkóstolnám most azonnal. Üdv: Évi néni

Trixi63

Kedves Olga! Azt szeretném kérdezni,hogy a tésztát h?t?ben 1 éjszakát lehet-e keleszteni, és csak másnap rákenni a krémet, és sütni? köszönettel: Trixi

Törölt felhasználó

Kedves Olga, ma megcsináltam a kifliket! Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! A Facebookon már közzé is tettem fényképpel! Sok üdv Bajorországból, Adrienn

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet. Igazán puha és omlós lett a tésztája. Biztos még máskor megsütöm :)

Eszter004

Kedves Olga! Köszönöm, hogy feltöltötted ezt a receptet, isteni finom lett, nagyon jó a tésztája! És az elkészítése sem olyan nehéz - bár amikor a két tésztalapot egymásra kellett igazítani, az nem volt semmi. :) Köszönöm még egyszer! Üdv: Eszter

Adriennke26

Egészen eddig még nem ettem medvehagymát, nem is ismertem (1-2 éve hallottam el?ször róla), de már mindenféleképpen ki szerettem volna próbálni, hogy milyen az íze. A kefíres kiflit már többször elkészítettem, tudtam, hogy nagyon finom, így most ez a medvehagymás töltelék ment bele. Igen ízletes! A 2 évesem két pofára ette, vacsorára 3 darabot benyomott bel?le. Mit ne mondjak, az egész elfogyott az este folyamán (4 feln?tt + 1 kisgyerek). Köszönöm a receptet!

Nóc

Most sül az utolsó adag, de az els? sütésb?l már jó pár darab elfogyott... :) Isteni finom és mutatós! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Olga! Nagyon köszönöm a receptet, már régóta kerestem hasonlót. Nagyon finom medvehagymával, de mivel most már nincs szezonja, ezért nem egyszer el?fordul, hogy tarjával vagy füstölt virslivel sütöm, mindig nagy sikert arat. slyvia

Cica1967

Nagyon finom lett, remek a recept! A tejbol szeintem kb. fele eleg, mert nagyon lagy lett a teszta, igaz liszt fuggo is, de nekem sok lett.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek