Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbásszal-sajttal töltött kifli

Kolbásszal-sajttal töltött kifli
Kolbásszal-sajttal töltött kifli
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a férjem és a fiam kérése, hogy süssek kifliket, aminek nagy sikere volt két nappal ezelőtt. Most viszont kolbásszal és bazsalikomos sajttal töltöttem meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel kevés meleg, cukros tejben, a tetejét szórjuk meg kevés liszttel.
  2. Reszeljük le a sajtot és a bőréből kibontott kolbászt villával nyomkodjuk szét.
  3. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, jól kidolgozzuk a tésztát, a dagasztás vége felé dolgozzuk bele az olvasztott vajat, vagy az olajat.
  4. Két cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, cikkekre vágjuk és megtöltjük a reszelt kolbásszal és a sajttal, majd felcsavarjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 689
elküldve: 6
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kolbásszal és bazsalikomos sajttal töltött kifli, sajtos-kolbászos töltött kiflik

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HZ1012
HZ1012 Sun, 2013-02-03 13:10

Erre a reszelem-nyomkodom problémára univerzális megoldást mondok. Mindegy milyen kemény vagy puha a kolbi, ami mindenképp beválik az a robotgép aprítója. :)

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-01-28 20:36

Lehet villával is attól függ,hogy milyen a kolbász állaga. Az enyém inkább félszáraz volt és mivel villával nem tudtam szétdolgozni ezért lereszeltem vagyis inkább átpaszíroztam a reszelőn.
Üdv.:helena26

zafirov
zafirov Mon, 2013-01-28 17:18

Bocsi világosíts már fel, hogy a nyers kolbászt,, hogy reszeled le, mert ha lehúzod a bőrét egy úgy mond fasírt állagú húsod lesz. Vagyis egy darált nyers húst hogy lehet lereszelni :-(

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-01-28 20:39

Szia! Átdolgoztam a recept leírást,hogy nem zavarjon a lereszelés. Valójában szétnyomkodni kell.
Üdv.:helena26

1383
finomliszt 70 dkg
sütnivaló kolbász 40 dkg
friss élesztő 50 g
tojás 1 db
1 tk
cukor 1 késhegynyi
tej 5 dl
sajt 20 dkg
vaj 8 dkg
tojás 1 db