Nosalty Logó

Kolbásszal-sajttal töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kolbásszal-sajttal töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1383 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5537 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1383 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.8 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12797.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    7514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 5537 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel kevés meleg, cukros tejben, a tetejét szórjuk meg kevés liszttel.
  2. Reszeljük le a sajtot és a bőréből kibontott kolbászt villával nyomkodjuk szét.
  3. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, jól kidolgozzuk a tésztát, a dagasztás vége felé dolgozzuk bele az olvasztott vajat, vagy az olajat.
  4. Két cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, cikkekre vágjuk és megtöltjük a reszelt kolbásszal és a sajttal, majd felcsavarjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4972
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

helena26 458 recept

Ez volt a férjem és a fiam kérése, hogy süssek kifliket, aminek nagy sikere volt két nappal ezelőtt. Most viszont kolbásszal és bazsalikomos sajttal töltöttem meg.

Hozzászólások

zafirov

Bocsi világosíts már fel, hogy a nyers kolbászt,, hogy reszeled le, mert ha lehúzod a b?rét egy úgy mond fasírt állagú húsod lesz. Vagyis egy darált nyers húst hogy lehet lereszelni :-(

helena26

Szia! Átdolgoztam a recept leírást,hogy nem zavarjon a lereszelés. Valójában szétnyomkodni kell. Üdv.:helena26

helena26

Lehet villával is attól függ,hogy milyen a kolbász állaga. Az enyém inkább félszáraz volt és mivel villával nem tudtam szétdolgozni ezért lereszeltem vagyis inkább átpaszíroztam a reszel?n. Üdv.:helena26

Törölt felhasználó

Mentve. Köszi :)

Törölt felhasználó

Erre a reszelem-nyomkodom problémára univerzális megoldást mondok. Mindegy milyen kemény vagy puha a kolbi, ami mindenképp beválik az a robotgép aprítója. :)

helena26

Ez a legjobb megoldás! Köszönet érte! Üdv.:helena26

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.