Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-túrós kifli

Sonkás-túrós kifli
Sonkás-túrós kifli
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén húsvéti sonkadömpinges recept, hogy valamit lehessen kezdeni a sok megmaradt sonkával...
Alapreceptet egy könyvben találtam, a többi a képzelet szüleménye.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból lazán sima tésztát gyúrunk. Nedves ruhában 1 órára hűtőben pihentetjük.
  2. Utána kétszer kinyújtjuk, és összehajtogatjuk, majd megint pihentetés (ezt a lépést ki szoktam hagyni, nincs időm itt várni).
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: (az eredeti recept azt írja, hogy reszeljük le a hagymát, hmmm, akkor valamiféle löttyöt kapunk, ami nem nyerte el e tetszésemet, ezért...), apróra vágjuk a hagymát, majd összekeverjük a kockára darabolt sonkával, a juhtúróval, a mustárral, a vajjal, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Kinyújtjuk az eleget pihentetett tésztát, 12 cm széles háromszögekre vágjuk.
  5. Egyik szélére teszünk kis gombóc tölteléket, és onnan hajtunk belőle kifliket (ez a művelet még nálam nem a tökéletes kategória).
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 062
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrissyke

Mióta szakács: 2011.08.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-juhtúrós tekercs, sonkával töltött túrós kiflik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chrissyke
Chrissyke / Chrissyke Wed, 2011-09-21 08:22

Szia Nopara!
Szívesen!
Szerintem ebből a receptből bármilyen töltelékkel kiváló harapnivalót készíthetünk! :)
Üdv:
Krisztina

740
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
tehéntúró 16 dkg
sütőpor 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sonka 12.5 dkg
juhtúró 15 dkg
mustár 1 ek
vaj 4 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint