Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás csicseriborsó curry

Fetás csicseriborsó curry
Fetás csicseriborsó curry
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom és gyors ez a curry. Tálaljuk chapatival, naan kenyérrel vagy rizzsel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni. A hagymát, fokhagymát és gyömbért megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. Egy edényben felforrósítunk 1 ek olajat. A kétféle hagymát és a gyömbért megdinszteljük. Hozzákeverjük a curryt, és további 1-2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a paradicsommal és 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, kb. 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és további 5 percig főzzük.
  4. A tejszínt a curryhez keverjük, és további 5 percig főzzük.
  5. A fetát durvára morzsoljuk, és egy serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk.
  6. A feta felét a curryhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A koriandert megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A curryt a maradék fetával és korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 349
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseris egytál, feta sajtos csicseri

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rókabor
rókabor Mon, 2016-11-14 19:35

isteni finom! itt-ott módosítottam kicsit (hozzávaló hiány - saját szám íze szerint), de a lelke megmaradt! köszönöm!!!

egy kérdés: az én fetám nem akart megpirulni, inkább szétolvadt. az lehet az oka, hogy kókuszolajat használtam?

393
csicseriborsó konzerv 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 20 g
napraforgó olaj 2 ek
curry paszta 2 ek
konzerv paradicsom 450 g
zöldbab 200 g
főzőtejszín 6 ek
feta sajt 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0.5 csokor
víz 200 ml