r
Nosalty Logó

Fetás csicseriborsó curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fetás csicseriborsó curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 393 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 393 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6631.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    3412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    2539 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    1643 micro
Összesen 1571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni. A hagymát, fokhagymát és gyömbért megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. Egy edényben felforrósítunk 1 ek olajat. A kétféle hagymát és a gyömbért megdinszteljük. Hozzákeverjük a curryt, és további 1-2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a paradicsommal és 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, kb. 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és további 5 percig főzzük.
  4. A tejszínt a curryhez keverjük, és további 5 percig főzzük.
  5. A fetát durvára morzsoljuk, és egy serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk.
  6. A feta felét a curryhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A koriandert megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A curryt a maradék fetával és korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12724
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, finom és gyors ez a curry. Tálaljuk chapatival, naan kenyérrel vagy rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek