Fetás csicseriborsó curry
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
139 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
35 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
113g konzerv paradicsom18 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
30g főzőtejszín39 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
393
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
556 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
450g konzerv paradicsom72 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
120g főzőtejszín157 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1571
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
23.3g csicseriborsó (konzerv)32 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.2g gyömbér1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
26.2g konzerv paradicsom4 kcal
-
11.6g zöldbab3 kcal
-
7g főzőtejszín9 kcal
-
11.6g feta sajt31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g koriander0 kcal
-
11.6g víz0 kcal
Összesen
90
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1657.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 853 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 341.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 3088 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
393
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6631.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 1556 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1317 mg
-
Nátrium 3412 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1364.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 2539 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 12353 micro
-
Lut-zea 1643 micro
Összesen
1571
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 719 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
400 g csicseriborsó (konzerv)
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 g gyömbér
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek curry paszta
-
200 g zöldbab
-
6 ek főzőtejszín
-
200 g feta sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor koriander
-
200 ml víz
Elkészítés
- A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni. A hagymát, fokhagymát és gyömbért megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
- Egy edényben felforrósítunk 1 ek olajat. A kétféle hagymát és a gyömbért megdinszteljük. Hozzákeverjük a curryt, és további 1-2 percig pirítjuk.
- Felöntjük a paradicsommal és 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, kb. 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és további 5 percig főzzük.
- A tejszínt a curryhez keverjük, és további 5 percig főzzük.
- A fetát durvára morzsoljuk, és egy serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk.
- A feta felét a curryhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A koriandert megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A curryt a maradék fetával és korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12968
- Feltöltés dátuma: 2016. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyszerű, finom és gyors ez a curry. Tálaljuk chapatival, naan kenyérrel vagy rizzsel.