Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feta sajt fűszeres pácban

Feta sajt fűszeres pácban
Feta sajt fűszeres pácban
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A feta pácolásához vásárolj friss fűszernövényeket, és minőségi alapanyagokat, itt tényleg nem érdemes spórolni, legyen bitang jó a marinált sajtod!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kínáld pirítóson vagy frissen sült roppanós kenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vásároljunk nem túl krémes fetát, az igazi görög vastagabb szeletben kapható nagyon jó hozzá. Vágjuk nagyobb kockákba.
  2. A lila hagymát is nagyban kockázzuk, a citrom héját nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A fűszernövényeket tisztítsuk, és csak a felső, egészséges részüket csípjük le a pácolt sajthoz. Készítsük elő a fűszereket.
  3. Egy duci, kb. 400 ml-es üvegbe rétegezzük a fetát, az olívabogyót, a fűszernövényeket, a lila hagymát. Közben szórjunk minden réteg közé citromhéjat, borsot, chilipelyhet, nagy szemű ízlés szerint. Az egészet öntsük fel jó minőségű olívaolajjal, majd zárjuk le az üveget.
  4. Hagyjuk pár napig a konyhapulton érni, utána tálaljuk friss bagettel, pirítóssal. Ha már kibontottuk, de még nem fogyasztottuk el, tegyük hűtőbe. Hűtőben is érlelhetjük, de akkor legalább egy hét kell neki, hogy jól átvegye az ízeket. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 758
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
328 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pácolt feta, feta olívabogyóval, feta olajban eltéve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

581
feta sajt 10 dkg
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 szál
citromhéj 0.5 citromból nyert
lila hagyma 2 kis db
olajbogyó 10 dkg
chilipehely 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2.5 dl