r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Sandrine-től

Sandrine
Feketeerdő torta Sandrine-től
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

385
Kalória
5.6g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
18.6g
Zsír
47.8g
Víz
107.2g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
29.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 4602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4878.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.8 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 4602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk.A fehérjékhez adjuk a 4 ek vizet, és kemény habot verünk belőle. A sárgájákat felverjük a cukorral.
  2. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  3. A cukros tojássárgájához fakanállal elvegyítjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is.
  4. Kivajazunk, kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, és előmelegített sütőben megsütjük a piskótát.
  5. A meggyszósz hozzávalóit a meggy kivételével összefőzzük, míg besűrűsödik. A meggyszemeket is hozzáadjuk, mikor már szobahőmérsékletű a krém. Hűtőben kihűtjük.
  6. A csokikrémhez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk a kétféle cukorral. A kihűlt csokoládét a tejszínhabhoz keverjük. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  7. A díszítéshez 2dl tejszínt kemény habbá verünk.
  8. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyszósszal, majd a csokikrémmel. A második lapot ugyanígy. A tetejére már nem kerül meggy, csak csokikrém, és az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.
  9. A képen látható módon feldíszítjük a tortát:A torta közepéretejszínhabot halmozunk, erre jön a csokiforgács, a mentabóbita és a koktélcseresznye. A szélére is tejszínhab kerül, erre pedig a 12 szem meggy. A torta oldalát csokidarával vonjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Nagymamám 72. születésnapjára készült el ez a torta. Nagy sikert aratott.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...