Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő torta Sandrine-től

Feketeerdő torta Sandrine-től
Feketeerdő torta Sandrine-től
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám 72. születésnapjára készült el ez a torta. Nagy sikert aratott.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a 4 ek vizet, és kemény habot verünk belőle. A sárgájákat felverjük a cukorral.
  2. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  3. A cukros tojássárgájához fakanállal elvegyítjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is.
  4. Kivajazunk, kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, és előmelegített sütőben megsütjük a piskótát.
  5. A meggyszósz hozzávalóit a meggy kivételével összefőzzük, míg besűrűsödik. A meggyszemeket is hozzáadjuk, mikor már szobahőmérsékletű a krém. Hűtőben kihűtjük.
  6. A csokikrémhez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk a kétféle cukorral. A kihűlt csokoládét a tejszínhabhoz keverjük. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  7. A díszítéshez 2 dl tejszínt kemény habbá verünk.
  8. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyszósszal, majd a csokikrémmel. A második lapot ugyanígy. A tetejére már nem kerül meggy, csak csokikrém, és az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.
  9. A képen látható módon feldíszítjük a tortát: A torta közepére tejszínhabot halmozunk, erre jön a csokiforgács, a mentabóbita és a koktélcseresznye. A szélére is tejszínhab kerül, erre pedig a 12 szem meggy. A torta oldalát csokidarával vonjuk be.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 280
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládés meggytorta, tejszínes-csokis meggytorta, meggyes csokoládétorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noaemie
noaemie Sun, 2015-01-04 13:28

Szia! A piskóta nagyon jó ízű, hibátlan a recept, a meggyszósz is hibátlan (én még fagyasztott málnát is tettem bele, hát nem rontottam el, sőt!), a többi még nincs kész, de szerintem szuper lesz:)) Köszi a receptet!

noaemie
noaemie Sun, 2015-01-04 13:30

Ja, és nem is értem, miért nem szólt hozzá senki a recepthez, nagyon jó! :))

385
tojás 4 db
víz 4 ek
cukor 20 dkg
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
meggylé 2 dl
meggybefőtt 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0.5 kávéskanál
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 3 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 0.5 csomag
meggy 5 dkg
koktélcseresznye 3 db
habtejszín 2 dl
csokoládédara 2 ek
csokoládéforgács 2 ek
menta 0 ízlés szerint