Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerelmes Fekete-erdő

Szerelmes Fekete-erdő
Szerelmes Fekete-erdő
125 perc / előkészület: 80 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti díszítése tejszínhabbal történik, rá körben rózsákat, lemosott, lecsepegtetett meggyszemekkel és csokoládéforgáccsal.
Picit macerás süti, de nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Két db 4 tojásos piskótát készítünk külön. A tojásokat válasszuk ketté, és a sárgájához keverjük hozzá a cukor 1/3-át és a rumot.
  2. A fehérjéből a maradék cukorral verjünk kemény habot.
  3. A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd öntsük hozzá a sárgáját a fehérjéhez, és keverjük el óvatos, nagy, laza mozdulatokkal.
  4. Szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük el szintén óvatosan, nagy mozdulatokkal.
  5. Sütőpapíros/vajas-lisztes tortaformában süssük meg a két 4 tojásos piskótát külön 180°C-on kb. 23 perc alatt, de ellenőrizzük le egy pálcával vagy villával, hogy megsült-e rendesen. Fontos, hogy a tortakarikát egy tepsire téve tegyük be a sütőbe.
  6. Mikor megsült, lisztezzük le vékonyan a tetejét, és fordítsuk át gyorsan a forró tepsire. Hagyjuk pihenni, majd vágjuk ki a karikából, és hagyjuk kihűlni teljesen. Mikor kihűlt, vágjuk mind a két piskótát ketté.

Hozzávalók a cseresznyés krémhez

  1. Szűrjük le a cseresznyebefőtt levét. Adjunk hozzá egy pici vizet is. Egy kis részt vegyünk külön, amibe belekeverhetjük a pudingport, a többit forraljuk fel a cukorral.
  2. Mikor felforrt, öntsük hozzá a pudingos masszát, sűrítsük be, és vegyük le a tűzről.

Hozzávalók a tejszínes krémekhez

  1. Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd vegyük ketté.
  2. Az egyik felébe olvasszunk étcsokit, amit ne melegen csurgassunk hozzá, és keverjük el kézi habverővel óvatosan.
  3. A másik felébe öntsük bele a pálinkát, és keverjük el.

Hozzávalók a vajkrémhez

  1. A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a maradékot forraljuk fel.
  2. Mikor felforrt, öntsük hozzá a lisztes masszát, sűrítsük be.
  3. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd adagoljuk hozzá a kihűlt, lisztes krémet. Lehet bele csempészni vanília aromát és cukrot.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A marcipánokat színezzük be ízlés szerint. Én ételfestékport vagy -pasztát ajánlok, nem folyékony állagút, mert attól ragacsos lesz a marcipán.
  2. A porcukor segítségével nyújtsuk, formázzuk a marcipánunkat kedvünkre.

Betöltés

  1. A krémeket külön-külön töltsük be habzsákokba.
  2. A piskótára 3 rétegben tudunk nyomni krémet. A legkülső réteg mindegyik rétegen a vajkrém legyen.
  3. Az első réteget kezdjük a sima pálinkás krémmel, egy körvonalban a vajkrém mellett a torta szélén nyomjuk ki. Majd jöhet a cseresznyekrém, a csokis, újra a fehér, a cseresznyés, a csokis.. míg el nem érünk a torta közepére. A cseresznyés köröket pakoljuk ki a befőtt cseresznyéivel.
  4. A következő réteget ismét kezdjük kívül a vajkrémmel, majd más sorrendben nyomjuk rá a krémeket, mint az alsón, tehát például csokis, fehér, cseresznyés, csokis, fehé...
  5. A harmadik réteget újból indítsunk a vajkrémmel, majd ismételjük meg az alsó rétegen lévő sorrendet, tehát fehér, cseresznye, csoki, fehér, cseresznye, csoki...
  6. Helyezzük rá a 4. réteg piskótát, és kenjük be a tetejét és az oldalát a maradék vajkrémmel, majd hűtsük le. Addig készítsük el a marcipánt. Én egy rózsaszín kör alakú marcipánt tettem a tetejére, majd beburkoltam színezetlen marcipánnal, és szív alakú sütikiszúróval óvatosan kiszúrtam két szív alakot a fehérből, hogy a rózsaszín lap látszódjon.
  7. Piros marcipánból is szúrtam ki szívecskéket, azokkal díszítettem az alját, illetve drótokat szúrtam a tortába, amiknek a végén kicsi szívecskék voltak elhelyezve.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

IvecC25

Mióta szakács: 2017.06.18.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fekete-erdő, cseresznyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 13.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
rum 2 ml
cseresznyebefőtt 50 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 dkg
habtejszín 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
pálinka 3 ml
étcsokoládé 10 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
finomliszt 4 dkg
tej 2.5 dl
marcipán 40 dkg
ételfesték 1 kávéskanál
porcukor 10 dkg