r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
etella
Feketeerdő-torta egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 3712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortasütőt kibéleljük sütőpapírral.
  2. A fehérjét egy nagy edénybe ütjük. Alacsony fokozaton habosítani kezdjük elektromos habverővel, és fokozatosan hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a csipetnyi sót, majd egyre magasabb fokozaton folytatjuk a habverést, míg végül eléri a kellő állagot.
  3. A sárgáját egy magas falú edénybe tesszük, majd ezt is habosítani kezdjük az elektromos habverővel, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, összesen 4 evőkanállal.
  4. Összevegyítjük a sárgáját a fehérjével, ez már fakanállal történik, és óvatos mozdulatokkal fehérjehabhoz adjuk. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, amivel tovább forgatjuk, még mindég óvatos mozdulatokkal.
  5. A tésztát beleöntjük a tortaformába, és 180 fokon kezdjük sütni. A sütő ajtaját 10 percig nem nyitjuk ki. Majd 25-30 perc múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kis massza marad a tűn, akkor még kb. 3 percig tovább sütjük.
  6. Kivéve rácsra tesszük, hogy kihűljön, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  7. Míg sül a tészta, addig felverjük a habot. (Én cukrászhabot használok.)
  8. A tortalap alsó részére a dzsem felét rákenjük, majd egy kevés habot is kenünk rá. A következő lapra a dzsem másik fele jön, és erre is teszünk habot.
  9. A tetejére és oldalára rákenjük a többi habot, előtte vegyünk el belőle keveset, amit majd habzsákba teszünk, és rózsákat nyomunk rá. Erre ráteszünk egy-egy szem magozott meggyszemet. A torta közepére szórunk csokireszeléket vagy tortadarát.
  10. Most már csak a sikert kell bezsebelni, ami sose marad el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 395
  • Össznézettség: 292422
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
etella 9 recept

Sokan tartanak egy-egy torta elkészítésétől. Nos, én is így voltam ezzel a Feketeerdő-tortával, de szerettem volna egy nagyon finom és ugyanakkor mutatós tortát készíteni egy szülinapra, és belefogtam. Rájöttem, hogy semmi olyan folyamat nincs benne, ami miatt akár egy kezdő háziasszony is ne tudná elkészíteni. Olyan sikerem volt vele, hogy azóta is ünnepi tortaként kívánja a család, azaz karácsony sem létezik nélküle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...