Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő torta ahogy Kádi süti

Feketeerdő torta ahogy Kádi süti
Feketeerdő torta ahogy Kádi süti
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német recept átírásával született ez a torta, ami nálunk az örök favorit. Nem igényel olyan rettenetesen sok munkát, mint például egy dobos torta és nagyon mutatós is.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját jól elkeverjük a cukorral.
  2. A fehérjéből a pici sóval kemény habot verünk, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a hab ne törjön össze. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Ebből piskótát sütünk előmelegített sütőben.
  3. A kakaós piskótát kihűtjük, és három lapra vágjuk. A lapokat egy icipici pálinkával lecsepegtetjük, hogy ízesebb legyen. 
  4. 1 üveg magozott meggybefőttből 12 szemet félre teszünk a torta díszítésére. Ezután a befőtt levének a felét elkeverjük a zselatin fixxel és a meggyel, majd hűtőbe tesszük hogy megszilárduljon. Ha megszilárdult akkor a legalsó lapra kenjük.
  5. 500 ml (vagyis egy nagy doboz) édesített tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verünk, majd a habot a második lap tetejére kenjünk. 
  6. Ráhelyezzük a fedőlapot, majd a maradék tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. Illetve 12 apró habrózsát nyomunk a tetejére, és ezekre ültetjük a félretett meggyeket.
  7. Az étcsokiból forgácsot készítünk, és bevonjuk vele a torta oldalát. Ezután egy széles pengéjű késsel forgácsot vágunk, és a torta közepébe szórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 831
elküldve: 7
receptkönyvben: 126
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kádi

Mióta szakács: 2011.04.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes meggyes kakaós piskótatorta, habos meggyes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flórika
Flóri / Flórika Fri, 2012-04-20 09:34

Nagyon szép lett a torta,és nagyon finom is!
Köszi a receptet,hétvégén még 1x megkell sütnöm :))

Flórika
Flóri / Flórika Wed, 2012-04-18 10:45

Szia!

Ha délelőtt sütöm,de csak este lesz elfogyasztva a hab nem fog összeesni?
Köszi!

299
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
pálinka 2 ek
meggybefőtt 350 g
habtejszín 500 ml
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 1 csomag
zselatinfix 1 csomag
étcsokoládé 2 dkg