r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Beccától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Beccától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 454 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 2722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 203 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 454 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3879.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 2722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát sütünk: 6tojássárgáját felverünk (kézi robotgéppel) 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. 6 tojásfehérjét felverünk (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval és 4 ek cukorral + 1 vaníliás cukorral. Egy tálba teszünk fél cs sütőport, 5 ek lisztet, 2 ek étkezési keményítőt, 2 ek keserű kakaóport; összekeverjük.
  2. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
  3. Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tegyük, és 5 perc múlva vegyük le a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig süssük.
  4. A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk, de ugyanúgy készül, mint a mezei puding.) Összekeverjük a meggyel és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, ésbetöltjük a tölteléket, méghozzá úgy, hogy az alsó lapra belülről kifelé haladva körökben tesszük a meggytölteléket, és a tejszínt, a 2. lapra pedig pont fordítva, a tejszínnel kezdek, és kifelé haladva meggytölteléket teszek, szintén kör alakban (mint a céltábla). Ezt azért így, hogy szeletelésnél sakktábla mintázatot adjon ki. A meggyeset kiskanállal rakosgassuk rá, a tejszínt meg habzsákból is nyomhatjuk. (Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.)
  6. A szélét bevonjuk csokidarával ("egérkakival") :D, mégpedig oly módon, hogy fogjuk bal tenyerünkkel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartjuk alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman dobáljuk rá a jobb kezünkkel a csokidarát. Ami lepotyogott, azt felfogta a tálca. Összegyűjtjük, és ismét szórjuk az oldalára, közben forgassuk, amíg körbe nem ér.
  7. A tetejét osszuk 12 részre, habrózsákat nyomjunk rá. 12 szem meggyet vegyünk ki a befőttesüvegből, jól csepegtessük le, több szalvéta közé tegyük, forgassuk, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).
  8. A tetejére:sűrűre olvasszunk csokit (kevéske olajat tegyünk csak hozzá), majd egy fémtepsibe simítsuk 1-2 mm vastagon, és dugjuk be a hűtőbe dermedni. Miután megkeményedett, egy spaklit toljunk végig rajta, és ilyen érdekes alakú csokidarabok születnek! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 489
  • Össznézettség: 134275
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a tortát rendelésre készítettem, egy kedves baráti párnak! A visszajelzésük nagyon pozitív volt, tetszett nekik kívül-belül! :) Csak ajánlani tudom, mert nem bonyolult, aránylag hamar megvan, és egyszerűen gyönyörű lesz ez a torta, a hófehér tejszínhab, a fekete étcsoki és a bordó meggy színeitől! :)

Hozzászólások (25)

Anikusz

tetszik ez a recept, hamarosan kipróbálom! ja és nagyon szép!

Bató Edit

Gyönyör? a tortád Becca, nagyon ügyes vagy!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! :) Van még több tortás és sütis receptem, ha valakit esetleg érdekelne, ez a blogom címe: http://beccaesasutik.blogspot.com

Sz. Ági

Nagyon szép. A belsejér?l nincs kép?, szívesen megnézném. Biztos belül is gyönyör?.

Törölt felhasználó

Szeag! Most már van képem a belsejér?l is! :) Itt meg tudod nézni: http://beccaesasutik.blogspot.com/2012/02/feketeerdo-zsurtorta.html

Sz. Ági

Nahát, ezt a véletlent, pont tegnap sütöttem meg! Pont ilyen lett, mint a tied, és finom is, bár a tejszínb?l nekem már nem telt habrózsára, de sebaj. Fogom még sütni, az biztos.

Blazsanna

Mentem a receptet, gyönyör?t alkottál! Köszi!

Törölt felhasználó

Köszönöm! :) Sajnos nincs képem a belsejér?l, mert rendelésre sütöttem, és az illet?k, akik kérték, nem fotózták le... De ha készítek magunknak is (ami 1000%), akkor lefotózom belülr?l, hogy jól látszódjon a sakk-mintázat! ;) Körülbelül ilyesmi lehetett egy szelet: http://i191.photobucket.com/albums/z37/Mohapekseg/Tortak/Feketeerd-torta-szelet.jpg (ezt Mohánál találtam). És a töltelék betöltését meg így kell elképzelni: http://3.bp.blogspot.com/_CPEG_89ly_U/TAEbFaNKy8I/AAAAAAAAAqk/4sMgsbgTgMw/s1600/IMG_9060.jpg (ezt Kricky-nél láttam).

vzsike

Gyönyör?, igazi alkotás! Nálunk ez a kedvenc, nagyon szeretek sütni, de a családi szülinapokra mindíg a cukrászdából vettem. Ez a recept az, amit kerestem, szerintem ez ugyan olyan finom, s?t még jobb is mint a cukrászdai. Úgy döntöttem kipróbálom. Köszi!

Törölt felhasználó

Ennek nagyon örülök! Kérlek, majd számolj be róla, hogyan sikerült! Jó tortasütést kívánok! :)

Törölt felhasználó

Becca, gyönyör? ez a tortád is! A blogodon található Milkatortáról szeretnék kérdezni: Nekem 26 cm-es a tortaformám, akkor milyen mennyiségekkel számoljak? Egyszer?en gyönyör? az a tortád és az apósom szülinapjára muszáj megsütnöm!!! Tudnál segíteni a mennyiségek átszámításában?

Törölt felhasználó

Kisfruzsi! Köszönöm a dicséretet! :) Ha 26-os a formád, akkor a piskóta: 6 tojáshoz 3 ek. víz, 8 ek. cukor, 1 van. cukor, 5 ek. liszt, 2 ek. étkezési keményít?, 2 ek. keser? kakaópor, 2/3 süt?por. A krém szerintem maradhat ennyi, így is nagyon krémes volt a milkatorta. De ha szeretnéd, hogy sok krémje legyen, tegyél bele 3 csokipudingot kb. 7-8 dl tejjel megf?zve (hogy s?r? legyen, ne follyon), 1,5 tábla csokit beleolvasztassz, és ízlés szerinti cukorral édesíted (a csoki miatt nem sok kell, úgy 5-6 ek-nyi). A tejszín meg kb. 3 dl-nyi felverve, és összekeverve a kih?lt pudinggal. Kellemes tortasütést kívánok! :) Apósodat meg isten éltesse! (szerencsés, hogy ilyen menye van)

Törölt felhasználó

Köszön szépen a segítséget!! Majd beszámolok, hogy sikerült a torta!

vzsike

Szia! Megsütöttem a tortát, egyik kollégám szülinapjára, nagyszer?en sikerült, az összes elfogyott. Ezen túl én fogom sütni a családi szülinapokra. Marad a tradíció csak a cukrász változik. Köszi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is megsütöttem a tortát,de sajnos nekem nem lett magas.Mikor a süt?ben volt még tök szép volt,de aztán összeesett,pedig ki sem nyitottam a süt? ajtaját.Így sütöttem egy másik 6 tojásos tortát/ami egy kicsit magasabb lett/és a kett?b?l csináltam egyet.Az ízét még nem tudom milyen,mert csak holnap vágjuk fel.Egy kérdés:ha a meggylé nincs fél liter,mint ami a pudinghoz kell,akkor mit rakjak hozzá,tejet? Köszi el?re is a választ.

dallam'75

Piroska kezet foghatunk-dettó a tortám úgy sikerült mint neked. Süt?ben gyönyör?, kivéve meg összeesett :( Most ugrok neki én is a második körnek....evvan.

dallam'75

Újra megcsináltam, megint alacsony lett. Nem értem, hol lehet a gubanc...De kett?b?l lett egy :)

Törölt felhasználó

Huhha... Nekem bevált ez a piskóta recept, nem tudom, mi lehet a gond... Most szombaton is sütöttem piskótát, kett?t is egyszerre! Sült 220 fokon 5 percet, majd 180 fokon 30-35 percet, szép nagyra megn?tt a süt?ben, lekapcsoltam, és hagytam félig nyitott ajtónál h?lni a süt?t, persze 1-2 cm-t összébbment a piskóta, de még úgy is magas maradt. Nem szabad rögtön kivenni és hidegre tenni. És persze tilos sütés közben nyitogatni a süt? ajtaját. :) Más ötletem most nincs...

dallam'75

becca biztos hogy 26 cm-s a formád?, másra már nem tudok gondolni, csakhogy ehhez a formához kevés az anyag. Amugy közben elkészült, és isteni finom, a recept marad, max. veszek egy kisebb formát :)

Törölt felhasználó

igen, 26-os! Így szól a recept: 6 tojássárgáját felverünk (kézi robotgéppel) 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. 6 tojásfehérjét felverünk (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval és 4 ek cukorral + 1 vaníliás cukorral. Egy tálba teszünk fél cs süt?port, 5 ek lisztet, 2 ek étkezési keményít?t, 2 ek keser? kakaóport; összekeverjük. Tehát vizespiskóta, és 9-cel kell számolni: 6 tojás+3 víz=>9, 4+4+1 cukor=>9, 5+2+2 liszt-kakaó-keményít?=>9. Mindenb?l 9-et kell tenni (tojás, cukor, liszt). Nem tudom, ez mennyire érthet?? :S Én így tanultam meg a piskótasütést.

Törölt felhasználó

Én az vettem észre nem mindegy milyen a süt?por. Van amivel nekem is összeesik, van amivel szépen fenn is marad.Nem reklám, de nekem a haas márka vállt be.

Törölt felhasználó

Kedves Varadizsike! Örülök, hogy nagyszer?en sikerült a torta! Ez nem csak Neked öröm, de nekem is ! :) Piroska76! Sajnos nálam is el? szokott fordulni, hogy nem sikerül a piskóta... Az okát én sem tudom mindig. (legtöbbször a süt? hibája, legalábbis azt mondom :D) A meggylé, ha nincs fél liter, az még jó is, legalább s?r? lesz a meggyes krém, biztosan nem folyik ki a piskótarétegek közül! Az a legjobb, ha 3-4 dl-nyi meggylevet használsz fel 1 csomag vaníliapudinghoz! (Ha mégsem lenne annyi, önts még hozzá ivólevet, vagy vizet!) :) További szép napot Mindenkinek!

Törölt felhasználó

Szia! Ezt készítettem magamnak a szülinapomra, és isteni finom lett!!! A vendégek is le voltak ny?gözve, hogy mennyire könny?, és egyáltalán nem tömény. Köszönöm a receptet! Üdv, Ági

Ajandek

Szia. Megsütöttem a recepted alapján a tortát, és remekül sikerült. Kinézete, íze mmmmmmmmmmmmmm :-) Köszönöm Neked a receptet! üdv Évi

M.Era

Szia ! Megsütötte a lányom csak kicsit segítettem :), hát azt kell mondanom igazán finom és belül tényleg látszik a minta az íze ISTENI és nem is olyan nehéz elkészíteni igaz én több tejszínt használtam és habfixálót is tettem bele de ez tényleg ízlés dolga.Köszönöm ezt az isteni receptet mindenkinek ajánlom. Erika

dallam'75

Szia! Kérdésem a tejszínt csak simán felverem és kész? Nincs benne valami fixáló, hogy a küls? réteg ne essen össze? Hulala mehet szted?

dallam'75

Holnap csinálnám fontso lenne a válasz...Vagy valaki aki már megcsinálta help:)

Törölt felhasználó

Nem szoktam a Hulalához fixálót tenni, elég keményre fel tudom verni a robotgéppel! :) Viszont, jó, ha a tejszín el?tte a h?t?ben volt, tehát hideg, és ne verd túl sokáig, mert kicsapódhat bel?le a zsiradék! És persze túl lágy se legyen... Ki kell kísérletezni! Jó sütést kívánok! (még valami: ha tesztek a piskótájába kb. 0,5 dl étolajat, sokkal finomabb, puhább lesz)

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek