r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Beccától

NS
Feketeerdő-torta Beccától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

454
Kalória
9.4g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
80.6g
Víz
244.9g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
19.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3879.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát sütünk: 6tojássárgáját felverünk (kézi robotgéppel) 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. 6 tojásfehérjét felverünk (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval és 4 ek cukorral + 1 vaníliás cukorral. Egy tálba teszünk fél cs sütőport, 5 ek lisztet, 2 ek étkezési keményítőt, 2 ek keserű kakaóport; összekeverjük.
  2. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
  3. Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tegyük, és 5 perc múlva vegyük le a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig süssük.
  4. A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk, de ugyanúgy készül, mint a mezei puding.) Összekeverjük a meggyel és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, ésbetöltjük a tölteléket, méghozzá úgy, hogy az alsó lapra belülről kifelé haladva körökben tesszük a meggytölteléket, és a tejszínt, a 2. lapra pedig pont fordítva, a tejszínnel kezdek, és kifelé haladva meggytölteléket teszek, szintén kör alakban (mint a céltábla). Ezt azért így, hogy szeletelésnél sakktábla mintázatot adjon ki. A meggyeset kiskanállal rakosgassuk rá, a tejszínt meg habzsákból is nyomhatjuk. (Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.)
  6. A szélét bevonjuk csokidarával ("egérkakival") :D, mégpedig oly módon, hogy fogjuk bal tenyerünkkel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartjuk alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman dobáljuk rá a jobb kezünkkel a csokidarát. Ami lepotyogott, azt felfogta a tálca. Összegyűjtjük, és ismét szórjuk az oldalára, közben forgassuk, amíg körbe nem ér.
  7. A tetejét osszuk 12 részre, habrózsákat nyomjunk rá. 12 szem meggyet vegyünk ki a befőttesüvegből, jól csepegtessük le, több szalvéta közé tegyük, forgassuk, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).
  8. A tetejére:sűrűre olvasszunk csokit (kevéske olajat tegyünk csak hozzá), majd egy fémtepsibe simítsuk 1-2 mm vastagon, és dugjuk be a hűtőbe dermedni. Miután megkeményedett, egy spaklit toljunk végig rajta, és ilyen érdekes alakú csokidarabok születnek! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát rendelésre készítettem, egy kedves baráti párnak! A visszajelzésük nagyon pozitív volt, tetszett nekik kívül-belül! :) Csak ajánlani tudom, mert nem bonyolult, aránylag hamar megvan, és egyszerűen gyönyörű lesz ez a torta, a hófehér tejszínhab, a fekete étcsoki és a bordó meggy színeitől! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...