Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő kehely

Feketeerdő kehely
Feketeerdő kehely
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban láttam ezt a receptet, nagyon megtetszett, és el is készítettem a családnak, nagyon ízlett mindenkinek, mondták, ha lehet legközelebb is ilyen finomsággal lepjem meg őket. Ajánlom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálja ki, mert megéri.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A meggyhez

A krémhez

A mousse-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk, amelyet ha kihűlt, felkockázunk.
  2. A meggyet a cukorral, a citrom héjával és levével kb. 15 perc alatt összefőzzük.
  3. A krémhez 3 dl tejet, a lisztet és egy vaníliarúd kikapart belsejét, vagy egy kicsi vanilia aromával összekeverjük, és folyamatos kavarás mellett felmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, majd hozzáadunk 2 dl tejet.
  4. Beleöntjük az egészet a felmelegített vaníliás tejbe, majd sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a pálinkát és a tejszínből vert habot.
  5. A csokimousse-hoz a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit. Nekem kicsit keményre sikeredett, ezért  robotgéppel kevertem össze, és így nagyon finom krémes lett az állaga. A habbá vert tejszínt a csokis masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjehabot is.
  6. Egy desszertes pohárba rétegezzük az elkészült összetevőket: alulra kerül egy adag piskóta, rá a meggy, majd ezt követi a pálinkás krém. Újabb adag piskóta után a kelyhet a csokimousse-szal fejezzük be.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 094
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsy

Mióta szakács: 2012.05.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piskótás gyümölcsös pohárkrém, feketeerdő desszertkrém, krémes pohárkrém piskótával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Écibébi
Éciméci / Écibébi Fri, 2015-01-02 21:15

Sziasztok, elkészítettem a sütit, nagyon nagy sikere volt. Bár elég sokáig tartott mire kész lett. Nem az a gyorsan összeütjük típusú édesség :) Legközelebb nem egy adagot készítek, hanem legaláb 3-4-t és lefagyasztom. Szerintem isteni lenne jégkrémnek is.

879
tojássárgája 7 db
cukor 13 dkg
tojásfehérje 3 db
finomliszt 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
vaj 10 dkg
meggy 30 dkg
cukor 15 dkg
citromlé 1 ek
tej 5 dl
finomliszt 5 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
vanília 0.5 db
habtejszín 1.5 dl
pálinka 30 ml
tojás 2 db
cukor 4 dkg
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 8 dkg