Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epermousse habcsókkal

Epermousse habcsókkal
Epermousse habcsókkal
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég ki szerettem volna próbálni az eper-bazsalikom párost. Pár hete láttam a TV Paprikán egy műsort, amiben egy menő cukrász készített valami hasonlót mint ez, csak málnából, meg sima habcsókból. Már akkor megtetszett az ötlet, úgyhogy most adaptáltam is... meg kell mondjam, nagyon klappol a dolog :)

hozzávalók / 4 adag

Az epermousse-hoz

A kakaós habcsókhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A habcsókhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Ha már habos, apránként adagoljuk hozzá először a kakaót, majd a porcukrot. Ha már a habverővel "szeletelni" lehet a tojáshabot, akkor jó a masszánk. Utolsó lépésként hozzáadjuk az ecetet is. 
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még szottyos, a külseje viszont már jó ropogós. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
  3. A mousse-hoz az epret, a bazsalikomleveleket és a mascarponét turmixoljuk össze.
  4. A habtejszínt kevés cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá az epres-bazsalikomos pépet is. Keverjük alaposan össze. Ne legyen túl édes a krémünk, mivel a habcsók nagyon az lesz.
  5. A poharak aljára tördeljünk a habcsókokból, majd tegyünk rá bőven a mousse-ból. Addig rétegezzünk, míg a pohár tele nem lesz, a tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük. (Én most liofilizált epret, kevés habcsóktörmeléket és egy kis bazsalikomlevelet használtam.)

 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 030
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-bazsalikomos-habcsókos pohárdesszert, epres habcsókdesszert, bazsalikomos-epres desszert habcsókkal, habcsókos pohárdesszert eperrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-07 22:31

Kedves Afraa!
Ez megint olyan finom lehet, amilyen csodákat Te szoktál készíteni. Nekem a neved a garancia. Biztosan kipróbálom. Üdv: Évi néni

kleróz
kleróz Mon, 2012-05-07 19:24

Ez nagyon finomnak tűnik így első olvasatra, de hova kerül a mascarpone?
Hamarosan teszteljük:)

Afraa
Afraa / Afraa Mon, 2012-05-07 20:52

Köszi Kleróz, tényleg fincsi :)

A 3. pontban van a mascarponéról szó ;)

368
eper 150 g
bazsalikom 0.5 marék
mascarpone 4 dkg
habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 2 teáskanál
tojásfehérje 2 db
porcukor 150 g
ecet 0.5 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek