r
Nosalty Logó

Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából

Katharosz
Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

517
Kalória
7g
Fehérje
54.5g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
84.4g
Víz
198.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
28.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

Összesen 6226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

Összesen 198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    654 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1012.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 6226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként hozzáadjuk a lisztes, kakaós, sütőporos keveréket is.
  3. Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
  4. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  5. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 180 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk.
  6. Ehhez az egyik lapot megkenjük a meggykrémmel, majd a hab felét rásimítjuk, ráhelyezzük a második lapot, ismét meggyes krém és hab következik, végül befedjük a harmadik lappal.
  7. Ezután hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át dermesztjük.
  8. Utána a torta oldalát és a tetejét körbekenjük a felvert cukrozott tejszínnel, habrózsákkal és meggyel díszítjük. Oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk.

Meggykrém

  1. A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet.

Tejszínes krém

  1. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
  2. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk, és a torta töltéséhez fogunk.

Díszítéshez

  1. A díszítéshez felverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Ez egy régóta bevált finomság nálunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek