Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából

Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából
Feketeerdei meggytorta Katharosz konyhájából
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régóta bevált finomság nálunk.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként hozzáadjuk a lisztes, kakaós, sütőporos keveréket is.
  3. Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
  4. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  5. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 180 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk.
  6. Ehhez az egyik lapot megkenjük a meggykrémmel, majd a hab felét rásimítjuk, ráhelyezzük a második lapot, ismét meggyes krém és hab következik, végül befedjük a harmadik lappal.
  7. Ezután hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át dermesztjük.
  8. Utána a torta oldalát és a tetejét körbekenjük a felvert cukrozott tejszínnel, habrózsákkal és meggyel díszítjük. Oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk.

Meggykrém

  1. A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet.

Tejszínes krém

  1. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
  2. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk, és a torta töltéséhez fogunk.

Diszítéshez

  1. A díszítéshez felverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 138
elküldve: 5
receptkönyvben: 114
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes-habos torta, fekete-erdői torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

donci67
donci67 Thu, 2016-02-25 01:19

Nagyon szépen köszönöm a receptet!! Isteni finom és a kedvenc sütim. :)
Holnap ismét megcsinálom mert pénteken lesz édesapám 80. születésnapja!!

Üdv.
donci67

E2
E2 / E2 Sun, 2015-09-20 18:10

A hétvégén először csináltam Feketeerdő tortát. Fantasztikus recept. Anyukám születésnapjára készítettem, idézem "Isteni finom!". Azt még el kell mondanom, hogy eddig soha nem sikerült piskótát készítenem...de ez a piskóta recept tökéletes. Szakácskönyvbe vésve. Köszönjük szépen a receptet!
Üdv. Erika

cica26
cica26 Sat, 2015-07-11 18:02

Kedves Katharosz,
Eloszor is graturalni szeretnek onnek a nagyszeru tortarecepthez. Vegre sikerult elkeszitenem es nagyszeruen sikerult. Nehezseg szinten viszont igy igaz, nem a legkonnyebb tortarecept, viszont megeri vele foglalatoskodni es elkesziteni.
Tovabba kivanok onnek minden jot, egeszseget, hogy meg rengeteg nagyszeru receptet tudjon kozzetenni itt nekunk.

Udvozlettel,
Cica26

516
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 késhegynyi
meggybefőtt 40 dkg
meggylé 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 12 dkg
habtejszín 6 dl
cukor 1 púpozott ek
vaníliás cukor 3 csomag
zselatin 1 ek
víz 1 dl
étcsokoládé 8 dkg
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 1 csapott ek
habfixáló 1 csomag
meggybefőtt 10 dkg