Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából

Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából
Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb szösszenet a család kedvenc sütijei közül. Mennyeien harmonizál a könnyű, mákos töltelék, és a selymes, lágy vaníliakrém ízkombinációja. Nagyon kiadós.

hozzávalók / 12 adag

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Jó kis lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
  2. Ezután ha összeállt, 6 egyenlő részre osztjuk. Egy rész kb. 200-205 g-os kell, hogy legyen.
  3. 2 lapot kinyújtunk, és a tepsi hátulján megsütjük mindkettőt kb. 8-10 perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, szép világosra.
  4. A másik 4 lapot is egyenként kinyújtjuk, és a mákos töltelékkel megtöltjük mind a 4-et, majd feltekerjük, mint a bejglit. Sok tekerés legyen rajta, tehát legalább 25 cm széles legyen. Ez a mákkal töltött tekercs adja majd a rózsát.
  5. A 4 tekercset sütőpapíros tepsibe tesszük, és megsütjük. Én 1 cm-es távolságra tettem őket, mert úgyis dagadnak a sütőben. Úgy a jó, ha összesülnek a tekercsek!!!

A krém hosszávalói

  1. A pudingport megfőzzük a tejjel. A cukrot kikeverjük fehéredésig a margarinnal. Ehhez adunk egy vanília aromát.
  2. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a margarinos krémet.

A töltelék hozzávalói

  1. Összekeverjük a mákos töltelék hozzávalóit. Jó, ha langyos, mert így könnyen kenhető. Óvatosan, mert a tészta vékony, és kiszakadhat.

Összeállítás

  1. Veszünk egy tálcát, és ráfektetünk egy sima lapot. Erre jön a vaníliakrém fele, erre a 4 egybesült tekercs, majd a vaníliakrém másik fele. Erre a 2. sima lap.
  2. A tetejét olvasztott tortabevonóval sűrűn össze-vissza locsolgatjuk. 2 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
  3. Nekem van tortakeretem, és abban raktam össze, így szebb lett. De csináltam már keret nélkül is. Szeleteléskor először hosszában vágjuk fel 4 részre, ügyelve arra, hogy pont a rudak között vágjuk, majd keresztbe. Így mutatja meg magát a szép fekete rózsa.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x40x8 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 203
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos-vaníliás pudingos sütemény, Fekete rózsa szelet, mákos süti pudingkrémmel, pudingkrémes mákos bejgli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

989
finomliszt 60 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 10 dkg
tej 2 dl
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
tej 1 l
margarin 25 dkg
vaníliás pudingpor 3 tasak
porcukor 20 dkg
vaníliaaroma 30 ml
mák 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
margarin 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tortabevonó 15 dkg