Nosalty Logó

Mákpiskóta a múlt századból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Ildiko1976
Mákpiskóta a múlt századból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2162 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 541 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6728.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    3040 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2162 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor 2/3-ával habosra keverjük.
  2. A fehérjét a maradék cukorral és egy pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A felhabosított tojássárgájához 3-4 részletben hozzáadjuka mákot, majd – szintén több részletben – a tojáshabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x34x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 19132
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Ildiko1976 11 recept

Egy múlt századi receptkönyvben, a Csemegék könyvében találtam ezt a receptet. Nagyon könnyű, finom, gluténmentes sütemény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkészítettem a mákos piskótát. Nagyon egyszer? volt elkészíteni, és isteni finom! Egy kérdés: a meggy neked hogy nem süllyedt el? Köszi a receptet! Bea

Ildiko1976

Szia! Örülök, hogy ízlett! Lecsöpögtettem a meggyet, és utána papírtörl?re tettem még pár percre. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem finom is de legközelebb teszek bele süt?port vagy szódabikarbónát hogy lazitson az állagán. Köszi a receptet!

Brumóka

Én úgy tudom, alapszabály, hogy a gyümölcsöt / persze, lecsöpögtetett gyümölcsöt/ be kell lisztezni. Kényelmes, ha egy nylon zacskóba tesszük egy kanál liszttel és rázogatjuk egy kicsit. Természetesen itt a lisztet át kell "értékelni". Az is lazít, ha a tojásfehérjét habbá verve tesszük a sütibe. Én a Horváth Ilona máklepényét szoktam sütni gluténmentesen- azaz rizsliszttel, meggyet vagy aszalt szilvát mindig szórok bele.Gluténmentes ügyfeleim megszaporodtak, a vejemhez az unokám is "csatlakozott". Úgy látom, ezek a receptek " rokonok", az általam említett recept a liszt miatt talán kevésbé mákos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.