r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis joghurt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Narancsos-csokis joghurt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    885 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 2216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Grillázst készítünk a következő módon. A pekándiót apróra zúzzuk. Egy nagy tepsit fejjel lefelé fordítunk, olajjal megkenjük. Egy lábasban 2 ek. cukrot felolvasztunk, a szétzúzott diót hozzáadjuk, összekeverjük. A tepsire öntjük, és pár percig hagyjuk megdermedni. Majd a diós, karamellizált cukrot jó apróra összezúzzuk.
  2. A narancsokat megpucoljuk, a belső hártyáitól is megszabadítjuk. Egy edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni, hozzáadunk 1 ek. nádcukrot.
  3. A kukoricakeményítőt kikeverjük hideg vízzel, és lassan adagolva hozzáadjuk a narancshoz, amitől egy sűrű narancsszószunk lesz. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  4. A gabonapelyheket törjük apró darabokra (én egy mozsárban zúztam apróra), és osszuk szét 4 kehely aljába.
  5. A joghurtot és a mascarponét keverjük össze, majd a kihűlt narancsszószt is adjuk hozzá. Ezt az egyveleget szintén elosztva szétadagoljuk a kelyhekbe.
  6. A tetejét megszórjuk a grillázsdarabokkal, beletűzzük a narancshéjból kivágott szívecskét, és szervírozzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1111
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Valentin napján ezzel az ínyenc desszerttel lephetjük meg szeretteinket. A narancsok héjából díszítőelemként szívecske formákat vágtam ki, és még pluszként a körkörös hámozásból visszamaradt héjból rózsafejet is próbáltam formálni. Úgy gondolom, ezekkel a díszítési módszerekkel tettem alkalmivá a desszertet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek