Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos pohárdesszert

Narancsos pohárdesszert
Narancsos pohárdesszert
29 perc / előkészület: 25 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, hűsítő desszert.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez:

A mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukrot egy edényben karamellizáljuk, felöntjük a narancslével, 3-4 perc alatt felére főzzük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. A zselatint kicsavarjuk, és a langyos szirupban feloldjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a narancslikőrt, hidegre tesszük, amíg elkezd kocsonyásodni, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt és a narancshéjat. A krémet elosztjuk 4 pohárba, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.
  3. A narancsokat kifilézzük. A narancslevet a cukorral és a narancsfilékkel felfőzzük, majd hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt, felfőzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  4. A kihűlt mártást elosztjuk a krémre, és tálalásig hidegre tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 847
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos narancskrém, narancsos desszertkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
lapzselatin 4 db
cukor 60 g
narancslé 200 ml
tejföl 250 g
cointreau 3 ek
habtejszín 250 g
narancshéj 2 tk
narancs 3 közepes db
cukor 3 ek
narancslé 200 ml
étkezési keményítő 3 evőkanál