Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeáfonyás sajttorta

Feketeáfonyás sajttorta
Feketeáfonyás sajttorta
75 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kanadában és Amerikában a sajttorta az egyik legnépszerűbb sütemény. Rengeteg fajtája van, a mindenféle gyümölcsöstől a kakóson, karamelláson át a kávésig, de előfordul tiramisu ízű, vagy akár Mindenszentek idején a sütőtök ízű is. Bár én általában jobban preferálom a magyaros ízeket, azért néha megpróbálok egy-egy helyi specialitást is elkészíteni.

Itt kapható kimondottan a sajttorta készítéshez való krémsajt, 1/4 kg-os kiszerelésben, ami talán nem olyan intenzív ízű, mint a normál natúr krémsajt, illetve van dobozos, előre darált graham keksz, de véleményem szerint a Mo.-on kapható krémsajtokból és valamilyen teljes kiőrlésű, házilag ledarált kekszből is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

hozzávalók / 8 adag

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Összekeverjük az olvasztott vajat, a darált kekszet és a cukrot, és egy kb. 23 cm átmérőjű tortaforma aljába jól letömködjük.
  2. Habosra kikeverjük a krémsajtot. Fokozatosan belekeverjük a sűrített tejet, aztán a tojásokat, a lisztet és a vaníliát. Csomómentesre keverjük.
  3. Ráöntjük a kekszes alapra és kb. egy órát sütjük, vagy amíg kicsit megbarnul a teteje. Ha bereped, lehet hogy már kissé túlsütöttük.
  4. Megvárjuk míg kihűl, majd hűtőbe tesszük míg valóban hideg lesz.
  5. Egy kislábosban összekeverjük a cukrot, kukoricakeményítőt, citromlevet és a vizet és addig kevergetjük míg besűrűsödik. Hozzáadjuk az áfonyát és addig főzzük, míg puffogni kezd.
  6. Csinálhatjuk úgy is, hogy előbb felforraljuk a gyümölcsöt és mikor levet enged, kevés levet kivéve kikeverjük a kukoricakeményítővel, visszaöntjük, beletesszük a cukrot és addig keverjük, míg besűrűsödik. Kihagyhatjuk a vizet és a cittromlevet.
  7. Lehűtjük, és a már lehűlt sajttorta tetejére kenjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 298
elküldve: 13
receptkönyvben: 328
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Cheesecake, áfonyaszószos sajttorta, sajttorta áfonyaszósszal leöntve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Incy
Incy Wed, 2012-12-12 20:33

Én egyszer már csináltam sajttortát medve tömlős sajtból és nagyon finom pikáns lett a kicsi sóssága végett, mindenki odáig volt érte! Ez a recept is nagyon tetszik, ezt is kipróbálom :)

752
vaj 18 g
keksz 300 g
cukor 60 g
krémsajt 90 dkg
sűrített tej 410 g
tojás 4 db
finomliszt 80 g
vanília 1 db
cukor 2 ek
kukoricakeményítő 1 csapott ek
víz 60 ml
fekete áfonya 250 g
citromlé 1 ek