Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fejtettbab-leves, a magyar minestrone

Fejtettbab-leves, a magyar minestrone
Fejtettbab-leves, a magyar minestrone
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldség zöldséggel... Bár egész évben készíthető, hiszen létezik mirelit fejtett bab, nyáron az igazi, friss hozzávalókkal.

A szárazbabbal ellentétben a fejtett babot nem kell áztatni, a levesbe nem kell zsiradék, liszt, ételízesítő, leveskocka, sem tészta... így lesz könnyű (már amennyire a bab könnyű lehet), illatos, csodásan zöldségízű.

Maszkulin változatába kerülhet virsli, kolbász vagy füstölt tarja. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átöblített babot a babérlevéllel, egy-két ág kakukkfűvel, teatojásba tett szemes borssal és késsel meglapított fokhagymagerezdekkel, kevés sóval, vízben főzni kezdjük. 15 perc előnyt adunk neki a zöldségekkel szemben, ezeket addig pont megtisztítjuk.
  2. A félig már puha bab mellé mehetnek a zöldségeket, a zöldpaprika, a paradicsom, a félbevágott vöröshagyma (szétfőve dúsítja a levet), a csokorba kötött zellerlevél, a petrezselyem felaprított szára. Még 15-20 perc főzés, és kész is.
  3. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevéllel, aki szereti, adhat hozzá tejfölt.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 701
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

magaduram

Mióta szakács: 2015.02.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves, bableves gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

671
fejtett bab 50 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 kis db
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 3 közepes db
vöröshagyma 2 kis db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
babérlevél 2 db
kakukkfű 4 szál
fekete bors 10 szem
tejföl 2 dl
2 kávéskanál
víz 2 l