Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves füstölt hússal Moncsitól

Bableves füstölt hússal Moncsitól
Bableves füstölt hússal Moncsitól
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szándékosan nem a tejfölös bableves, mert nálunk nem mindenki szereti így. Utólag szoktam tejföllel tálalni, aki így eszi. Ez a hagyományos változat, nincs benne répa, petrezselyem, de tehető bele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tarja helyett használhatunk combot is és csülköt is. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap az olajon üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a babot, és felöntjük vízzel. A bab amúgy is nehezen fő meg, ezért került bele a leghamarabb.
  3. Közben felkockázzuk a krumplit és a füstölt húst. Mikor már a bab félig megfőtt, hozzáadjuk ezeket, majd a babérlevelet, és ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, míg meg nem puhult a bab, a krumplival kb. egy időben fő meg.
  4. Készíthetünk hozzá rántást is. Ilyenkor teszek még bele 1 ek ecetet is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 39 905
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

s-moncsi

Mióta szakács: 2010.04.17.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

bableves, bableves füstölt tarjával, bableves krumplival és füstölt hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
fejtett bab 50 dkg
füstölt-főtt tarja 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
burgonya 4 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 3 l