Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszaltszilvás sajttorta

Aszaltszilvás sajttorta
Aszaltszilvás sajttorta
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (52)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rém egyszerű, viszont borzasztóan finom :).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha szárazabb aszalt szilvát használunk, akkor áztassuk rumba, hogy kissé felpuhuljon, így még egy pluszt ízt is kap.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat dolgozzuk el a kekszmorzsával és a cukorral. Egyenletesen nyomkodjuk el egy 18-as forma aljában.
  2. Az aszalt szilvákat magozzuk ki és vágjuk félbe.
  3. A mascarponét verjük habosra a cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval.
  4. Forgassuk össze a két krémet.
  5. Húzzunk egy vékony réteget a kekszes felületre, helyezzünk rá egy sor aszalt szilvát, kenjünk rá krémet, szilva, krém.
  6. Rakjuk hűtőbe 3-4 órára.
  7. Vegyük ki a formából, öntsük rá a csokiöntetet, díszítésként helyezzünk aszalt szilvákat a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 98 348
elküldve: 77
receptkönyvben: 1 512
elkészítve: 65/77
Facebookon megjelent: 2

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarpone krémes torta, szilvás sajttorta, mascarponés-aszalt szilvás torta

Hozzászólások (52)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kdiana8608
kdiana8608 Thu, 2015-04-30 09:35

Aszalt szilvát mibe szoktátok beáztatni, ami illik hozzá? Vmilyen ízesített szesz vagy vodka esetleg? Rumot nem annyira szeretjük, viszont simán elég kemény lenne aszaltszilva, de szeretném megcsinálni ezt a sütikét :)

Viane
Viane / Viane Sun, 2013-05-26 22:06

Először a párom készítette el a születésnapomra, és teljesen elvarázsolt vele. Azóta én is kísérletezek a családon, barátokon. Utóbbiaknak elkészült a pálinkás változat: Az aszalt szilvát pálinkába áztatom egy napra, amit nem szív be, azt a krémbe keverem. Természetesen dupláztam az adagot, és porcukrot használtam. Mindenhogy isteni!

pasztorkriszti
pkrisztaaa / pasztorkriszti Mon, 2012-11-05 19:29

Szia,Samy!

Megcsináltam ma a tortát,de úgy látszik,ezt is el tudtam rontani...Az alján a kekszréteg morzsás lett,nem állt össze.Mit rontottam el,kellett volna hozzá egy kis folyadék?Hiába állt hűtőben,semmi.Az íze egyébként nagggyon jóóó,köszi!

Kriszta

pasztorkriszti
pkrisztaaa / pasztorkriszti Thu, 2012-11-01 10:45

Kedves Samy!

Sehol nem találok konzerv aszalt szilvát,vettem zacskósat.Hogy készítsen el és mennyi kell belőle?
Már alig várom,hogy kész legyen,olyan szép a képed!
Üdv,Kriszta

Samy
Samy / Samy Thu, 2012-11-01 14:54

Kedves Kriszti!

Sajnos már nem lehet kapni a Sparban :-( máshol meg még nem làttam. Ha nem túl szàraz, akkor ne csinàlj veke semmi. Ha az, akkor àztasd be egy kicsi langyos, enyhén rumos vìzbe. Sztem kb. 15 deka kell, de úgyis adja magàt.
Üdv,

Samy

Scrat
Scrat Tue, 2012-07-10 08:12

Szia!
Hát most eléggé tanakodok, mert egy olyan ismerősömnek szeretnék tortát csinálni, aki totál oda van a sajtos dolgokért, viszont nem szereti a túl habos dolgokat. Mennyire van habos jellege, vagy totál krém a felső rétege? Előre köszi és bocsi a furcsa kérdésért :D

Samy
Samy / Samy Tue, 2012-07-10 10:20

Szia!

Nem habos! Krémes :) Én sokszor csinálom, eddig mindenki imádta ;). Hajrá!
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Én mostanában kakaós kekszből csinálom az alapot, durvára darálva, teavajjal, valami isteni. Üdv, Samy

P.Klára
P.Klára Sun, 2012-01-01 15:16

B.Ú. É. K!
Ma elkészítettem:) Az íze ezekkel az összetevőkkel tökéletes. Nem túl édes, ilyen bő ünnepi kaják levezetéseként élvezhetően finom.
Három boltban is kerestem csokiöntetet, ami gyorsan dermed. Nem találtam, így maradt a Boci csokiból+vajból +olajból kutymolt máz. Ez is tökéletes.
Bajom a keksz alappal volt: lusta voltam darálni, így zacskóban, sodrófával törtem össze. Már mikor lapogattam a pohárral, láttam, hogy nagyon darabos, reménykedtem, hogy a krém felpuhítja - de 4 óra múltán is morzsókás volt, így kanállal kellett kiszedegetni a kistányérra. Jó volt, hogy ropogott, de nem vendégbarát. Legközelebb vagy eleve darált kekszet veszek hozzá, vagy még egy kis tejet nem sajnálok tőle.
Az aszalt szilvát meg előfőztem rumos vízben, mert konzervben sem láttam még soha:)
Mindezt azért írtam le, hogy esetleg más kikerülje a ballépéseimet. De valóban fincsi, gyors desszert.

lizzi
lizzi / lizzi Tue, 2011-12-20 11:29

Kedves Samy!
Esetleg tudod-e, vagy ízlésre mit gondolsz van ebben a konzerv aszalt szilvában cukor és tartósítószer?
Vagy esetleg valaki elkészítette-e már sima aszalt szilvával pl. picit megfőzve ,mert az ugyanaz ,nem?
Gyönyörű a tortád!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-26 21:17

Az tuti!Ezt az élményt nem hagyom ki, és a lányommal már azon vitázunk,mennyi szilvát vegyek, ugyanis mi magában is imádjuk, úgyhogy mindig többet veszek, mint amennyi az ételbe vagy sütibe kell, rágcsaként elfogy.Nem baj, jobb, sőt hogyne lenne jobb, mint pld. a chips.Abban minden pótanyag, meg ilyen és olyan fokozó van.Akkor aszalt szilva inkább.Nem?Megírom, hogy milyen lett.Szép napokat addig is.Éva-Anyóca

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2010-10-26 17:17

Kedves Samy! Dicsérő szavakból sosem elég, tehát én is beállok a dicsérők sorába. Annyira guszta a tortád a fotón, hogy.... De csak hétvégén lesz időm rá. Azt írtad, hogy konzerv aszalt szilvát használsz. Miféle és hol lehet beszerezni??? Köszi szépen. Gubigabi

Samy
Samy / Samy Tue, 2010-10-26 20:07

Kedves Gabi! Köszönöm szépen :)! Igen, én konkrétan a Sparban veszem, bár mostanában sosincs :(. Nagyobb Sparban keresd, a konzerveknél lakik ha van, DESPAR a márka neve. Kb. 200-250Ft. De a Lidlben és az Aldiban is láttam dobozost, a zöldségek mellett, sztem az is hasonló lehet. Szívesen! Üdv, Samy

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-25 14:07

Kedves Samy!Igazad van, ez is egy jó oka annak, hogy ez a gyönyörűség elkészüljön.Én mégis a pénteket választottam, ugyanis a tuti hely, ahol szoktam venni az aszalt szilvát, pénteken kap friss árut, és nem hagyom ki.Addig fogcsikorgatva, de kibírjuk!!Éva-Anyóca

Samy
Samy / Samy Tue, 2010-10-26 20:04

Kedves Éva-Anyóca! Akkor hajrá péntekig! ;) Majd írd meg ízlett-e! Üdv, Samy

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-10-25 09:43

Hát ez valami gyönyörű, jó lenne beleharapni! Kedves Samy, azt hiszem, nem fogok különösebb alkalmat keresni, hanem elkészítem csak úgy... Köszi a receptet, üdv. Edit.

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-25 12:27

Kedves Edit! Jól beszélsz! ;) Egyszerűen csak el kell készíteni és ennyi :))) Köszi! Szívesen! Üdv, Edit

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-24 23:29

Én meg már csak ismételni tudnám az előttem szólókat.... gyönyörű, gyönyörű...gyönyörű.... Gratulálok! Bokros Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-24 21:59

Szia!!! Szerinted jo lesz ugy is,ha piskotat sutôk az aljára? mert en nem eszem sem fehér lisztet,sem cukrot,a kekszben meg az van....a piskótát meg tudom sutni ugy,ahogyn megeszem... nagyon jol nez ki,mindenkepp ki akarnam probalni!

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-25 12:24

Kedves Anytha! Szerintem igen, nyugodtan csináld piskótával, elrontani nem fogja. Köszi! Üdv, Petra

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-24 23:45

Kedves Anytha! Boccs, hogy én válaszolok a kérdésedre, de nekem is van egy hasonló túrótortareceptem, amiben azt írják, hogy a kekszet lehet helyettesíteni bármivel, (gluténmentes dolgokkal, zabpehellyel stb.) csak a vajat vagy margarint olvasztva kell hozzáadni és az ugyan úgy összeáll a túró nedvességétől és a vajtól. Cukor helyett pedig ajánlanám a mézet, melaszt, nád cukrot. De találtam egy cikket is:
http://www.nana.hu/gasztro/taplalkozastudomany/3-egeszseges-edesito-cuko...
Mégegyszer elnézést a közbeszólásért. Üdv: Bokros Erika

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-25 12:25

Nem kell elnézést kérned, inkább köszi, hogy gyorsan reagáltál ;) Üdv, Samy

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-10-24 21:14

Én csak szipogva jegyezném meg itt, a sor végén kullogva, hogy csuda gyönyörűséges!
Puszi!
P.

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-25 12:20

Hát te meg mér szipogsz? Köszönöm szééépen! :) Pusszantlak!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-24 20:52

Samy!Ez a kép annyira bejön, hogy szinte már kézzel fogható a csodás torta!!!!Ezt a csodás tortát el kell készíteni, igaz nem tudok jelen pillanatban azonnal alkalmat rá, csak azt, hogy finom, és el kell készíteni, a saját magunk gyönyörűségére!!!Köszi Neked!Szép napot holnapra:Éva-Anyóca

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-25 12:19

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm szépen! Én tudok egy jó alkalmat, ma hétfő van, készítsd el erre az alkalomra :)))

illesera
illesera Sun, 2010-10-24 19:38

Csodaszép!
Kérdésem : amikor a kekszet összekevered a margarinnal és a cukorral, a cukor elolvad idővel? mert én nem szeretem, ha a sütiben ropog a cukor !
Egyébként pedig nagyon tetszik a recepted, amikor Kiki aszaltszilvás rántott palacsintáját sütöttem, akkor döbbentem rá, hogy mennyire nem használom ezt a finom gyümölcsöt, és most tessék !!!itt egy újabb isteni aszalt szilvás recept ! :)))
Köszi !
Era

illesera
illesera Sun, 2010-10-24 19:38

Csodaszép!
Kérdésem : amikor a kekszet összekevered a margarinnal és a cukorral, a cukor elolvad idővel? mert én nem szeretem, ha a sütiben ropog a cukor !
Egyébként pedig nagyon tetszik a recepted, amikor Kiki aszaltszilvás rántott palacsintáját sütöttem, akkor döbbentem rá, hogy mennyire nem használom ezt a finom gyümölcsöt, és most tessék !!!itt egy újabb isteni aszalt szilvás recept ! :)))
Köszi !
Era

Samy
Samy / Samy Sun, 2010-10-24 19:49

Köszi! :) A cukor nem fog elolvadni, mert nem kap hőt, de szerintem annyira nem vészes, hiszen alig kell bele. Próbáld ki porcukorral, már én is gondoltam rá.
Én nem szerettem túlságosan az aszalt szilvát, de amióta ráleltem erre a konzerves változatra azóta csípem :). Egyébként úton van még egy aszalt szilvás receptem, meg van már fent több is.
Szívesen! :) Üdv, Samy

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-10-24 19:07

Ez gyönyörű!Biztos finom is!Szerinted házi krémsajtból is jó lenne?Tudod a tejfölös megoldás.Nekem biztos dupla adag kellene és hát jobban kijönnék a házival.Puszi.Bogi

Samy
Samy / Samy Sun, 2010-10-24 19:43

Hűha, ezt nem tudom, de szerintem talán azzal is lehet. Igen, egy baja van, hogy kicsi :))

Samy
Samy / Samy Sun, 2010-10-24 18:55

Köösziii! Igen, valóban nagggyon finom, és pofon egyszerű ;) Pussz

753
háztartási keksz 10 dkg
margarin 7 dkg
cukor 1 csapott ek
mascarpone 35 dkg
cukor 5 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
aszalt szilva 330 g
tortabevonó 10 dkg