r
Nosalty Logó

Erdélyi tokány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Erdélyi tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 491 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1964 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 491 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1964 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    477 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhalapockát megmossuk, és 1cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
  2. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjukaz apróra vágott hagymát, majd ugyancsak az apróra vágott fokhagymát.
  3. Felöntjük a borral, beletesszük a paradicsompürét, és folyamatosan keverve néhány percig főzzük.
  4. Belerakjuk a húst, sót, (óvatosan) majoránnát, borsot és a 2 db paprikát felkarikázva. Lefedve pároljuk, időnként megkeverjük, és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alá. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk a sült szalonnát.
  5. Ezzel pár percig főzzük, sűrű lével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 291
  • Össznézettség: 116517
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 05.

Ajánló

Tarhonyával, puliszkával, rizzsel tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erdélyi tokány
Marcsisef 217 recept

A marhahúst is szeretjük, sokféleképpen lehet elkészíteni. Ezt az ősi magyar ételt pörkölthöz hasonlóan, de őrölt pirospaprika nélkül készítettem.

Hozzászólások (6)

Csiki Piroska

Kedves Marcsisef! Ismer?s ízek, én is hasonlóan készítem, puliszkával a legfinomabb. Üdv. Piroska

Marcsisef

Kedves Piroska! Örülök, hogy ismered ezt az ételt, biztos puliszkával is nagyon finom. Kellemes hétvégét kívánok! Üdv: Marcsi

Éva-Anyóca

Kedves Marcsiséf! Köszönöm, mentettem, el fogom készíteni, nagyon guszta.:-)) Szép napot holnapra, és a hétvégére. Éva-Anyóca

Marcsisef

Kedves Éva- Anyóca! Marhahúsból készült ételek közül ez az egyik kedvencem! Kellemes hétvégét kívánok! Marcsi

Törölt felhasználó

Szia Kedves Marcsiséf! Az lenne a kérdésem, hogy milyen köretet készítsek hozzá? Üdv.: habójani

Marcsisef

Kedves habójani! Az ajánlásban írtam, hogy én mivel szoktam tálalni, de lehet bármivel ami illik hozzá. Szerintem puliszkával vagy knédlivel a legfinomabb!

Éva-Anyóca

Kedves Marcsiséf! Megértem, hogy miért:-)) Kellemes hétvégét Nektek is, -köszönjük szépen. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Jól hangzik és jól is néz ki az erdélyi tokányod, amir?l már hallottam. Kérdésem: fehér vagy vörös bort teszel bele.Gondolom száraz bor megy hozzá, mivel a f?zésnél azt szokták használni? Szerintem még meglehet vadítani egy kis gombával is a végén, aki szereti. Kifogom próbálni. Tisztelettel: Balukapitany!

Marcsisef

Kedves Balukapitány! Nagyon örülök, hogy tetszik az erdélyi tokányom. Száraz fehérbort használok, nyugodtan " megbolondíthatod" egy kis gombával., úgy is nagyon finom lesz. További szép napot kívánok neked! Marcsi

Kleo

Ma ez volt az ebéd nálunk, nagyon jól sikerült, köszi a tuti receptet! Mi kuszkusszal és sült répával ettük, hogy ne legyen olyan nehéz. Máskor is fogom f?zni, nagy sikere volt. Ja, és kuktában gyorsabb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek