Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rongyos leves

Rongyos leves
Rongyos leves
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom egyik kedvenc levese.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyérrel, pogácsával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírból, lisztből, őrölt paprikából, fokhagymával rántást készítünk.
  2. Felöntjük a sonkalével, fűszerezzük, beledobjuk a megtisztított vöröshagymát, a nyers burgonyát belereszeljük és kb. 10 percig főzzük. Ha szükséges sózzuk!
  3. Majd 4 tojást beleütünk, alaposan összekeverjük, 5 percig főzzük.
  4. A megmaradt tojásokat egyenként beleütjük, vigyázat, ekkor már nem szabad keverni!
  5. Tíz percnyi főzés után elkészült a finom levesünk.
  • elkészítettem: 115 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 73 418
elküldve: 4
receptkönyvben: 290
elkészítve: 32/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojásleves, sonkalében főtt tojásleves, füstölt sonkalében főtt tojásleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zévi
Zévi Sat, 2015-01-03 12:15

Kedves Marcsi!

Én NEM szeretem a tojás levest!
Tegnap a férjem kitalálta, hogy Ő 10 éve nem evett egy jó rongyost!
Soha nem készítettem ilyet, de ma a Te recepted alapján elkészítettem, és totális a siker! (Még Én is ettem belőle egy kicsit.)
Köszönöm :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2015-01-04 12:31

Kedves Zévi!
Na ugye, hogy a férfit a hasán keresztül is meg lehet fogni. Köszönöm az elismerést.
B.U.É.K.
Üdv. Marcsi

bakfitty
bakfitty Tue, 2013-03-19 09:03

Már csak az a kérdés, hogy a hagymákat mikor tesszük bele? Netán a rántásba, ugye? Egyébként nagyon gazdag leves, mentve. Köszi!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-08-03 03:05

Kedves Marcsi! Ez a leves azert is nagyon ugyes, mert fel lehet hasznalni a fustolthus levet. Nagyon finomnak is hangzik. Koszonom a receptet. Udv. Veronika

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-08-09 20:02

Kedves Veronika!
Köszönöm a dicséretet.
Az elkészítéséhez sok sikert, elfogyasztásához jó étvágyat kívánok!
Üdv: Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2012-07-18 17:30

Kedves Anci!
Nem mindig készül nálunk sem füstölt hús levével, de drága jó nagyanyám rongyos levesnek nevezte a tojás levest.
További szép hetet kívánok.
Üdv: Marcsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-07-17 13:48

Kedves Marcsi !
Ezt a levest ebben a változatban nem ismerem, de kész vagyok kipróbálni még a héten,
mert nagyon tetszik, mentettem !Puszi: Anci Ja és köszönöm !

328
alaplé 2 l
tojás 12 db
bors 15 szem
babérlevél 2 db
feketekömény 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
burgonya 1 db