Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagos sós kifli 2.

Köménymagos sós kifli 2.
Köménymagos sós kifli 2.
46 perc / előkészület: 30 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story érdekes: egy régi kalácsreceptet próbáltam elkészíteni fejből, aztán a liszt mennyiségnél éreztem, hogy az a tészta már nem elkészíthető, mert besokalltam. Gondoltam egyet, megpróbáltam a kifli készítést, és bejött. Nekünk legalábbis igen....Remélem nektek is, ha valaki elkészíti....:o)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

 Langyosan a legfinomabb...:o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej felét melegítsük langyosra, adjunk hozzá kevés kristálycukrot, majd futtassuk fel benne az élesztőt.
  2. Keverőtálba üssük bele az egyik tojást, majd lassan adagolva hozzá az olajat, keverjük össze.
  3. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tej másik felét és a lisztet. Tegyük bele a sót és a kristálycukrot.
  4. A tésztát keverjük, majd kézzel dolgozzuk jól össze.
  5. Kelesszük kb. 50 percig.
  6. Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán vágjuk három részre, majd nyújtsuk ki a tésztákat kb. 20 cm-es korongokra. A korongokat vágjuk 8 felé, és kívülről befelé haladva hajtsuk fel a tésztacikkeket, majd hajtsuk kifli formára.
  7. Tegyük olajozott (vagy bármilyen zsiradékkal kikent) sütőlemezre a kifliket, majd kenjük meg őket a felvert tojással, végül szórjuk meg durva őrlésű sóval és köménymaggal.
  8. Pihentessük kb. 20 percet, majd előmelegített sütőben süssük készre (kb.16-18 perc).
  9. A sütőből kivéve tiszta konyharuhával takarjuk le, amíg kihűl. 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 53 241
elküldve: 7
receptkönyvben: 456
elkészítve: 13/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós kifli köménymaggal

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hinta6
hinta6 Sat, 2014-02-22 14:59

Nagyon finom lett és szuper a tésztája! Köszönöm a receptet! :)

hangerika
hangerika Tue, 2013-12-31 15:46

Az én kiflijeim is csodaszépek és nagyon finomak lettek. :) Én nem bajlódtam sokat a tésztával, minden hozzávalót egyszerűen beleborítottam a kenyérsütőgépbe. Ő dolgozott helyettem, összegyúrta, megdagasztotta, megkelesztette. :) Köszönöm szépen a receptet, nagyon boldog új évet kívánok Neked! :)

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2013-12-31 18:15

Sokféle termékhez használjuk ezt a tésztát, mi a dagasztógépbe "szórjuk" az alapanyagokat.... :) Otthon azért kicsit más.
De örülök, hogy sikerült, és elégedett voltál.
Neked is Boldog Új Évet kívánok!

nikolka06
nikolka06 Sat, 2013-11-09 19:37

Köszönöm a receptet, isteniek lettek a kiflik. Nagy sikere volt az egész családban, annyira, hogy a nevelt fiam át is nevezte POGACINI-nek (olasz a kissrác, és a "köménymagos sós kifli" kiejtésével gondban volt) :) Üdv: Niko

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2013-11-09 19:57

:) ez ám a magas labda...
Az olaszok azért meglehetősen jók pékáruban...
Ügyes vagy, gratula!

Nyafi
Nyafi Thu, 2012-02-23 20:03

Az előbb lettek készen a kiflikék. Én fele rétesliszttel csináltam, de így is nagyon finom lett. :)
Köszi a receptet!
Üdv.:
Nyafi

Pejuang
Pejuang Sat, 2011-04-09 06:58

When you want to get a good degree, you would compose the great ejakulasi dini The smashing essay seems to be a proper guide for custom written essays performing, I guess.

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2012-02-10 17:10

get lost with your advertisement! this is a site for cooks and recipes, not for anybody trying to sell fuckin' pills!

csevike
csevike Thu, 2011-03-17 12:10

Én kenyérsütőgép dagasztó-kelesztő progijával csináltam, tökéletes lett.

Clausztro
Clausztro Thu, 2011-01-06 11:23

Szia!!
Ma kiprobàltam a recepted és nagyon fincsi volt...igazàn jo lett..:)Én 4 felé vàgtam a hàrom tésztàt
és nekem igy 12db kifli jott ki belole...:)

eperszeletke
eperszeletke Fri, 2010-11-05 16:59

nagyon finom lett, ma újra csinálom :), a gyerekeim csak úgy tömték magukba :):)

eperszeletke
eperszeletke Wed, 2010-11-03 09:21

most sül a sütőben, nagyon szépek remélem ízre is szupik lesznek, mert akkor biztos, hogy többször el fogom készíteni. durva szemű sóm nekem sem volt itthon, de megszórtam simával, köménymag híján, őröltet tettem a felvert tojásba és szezámaggal szórtam meg díszítésként. a tésztájával nagyon könnyű volt dolgozni!

muphrid
muphrid / muphrid Wed, 2010-05-26 23:08

Kedves Kornél!

Köszönöm szépen a receptet! Bejött, nagyon bejött! :)
Sajnos durvára őrölt sót még mindig nem sikerült beszerezni, mert a közeli kisspárban nincs, a nagyban meg mostanában nem volt dolgom, de ami késik, az lassan jön. :) Szóval lett köményes tetejű, meg sajtos tetejű, és olyan is lett, aminek köményes is, meg sajtos is a teteje.
És a történethez még az is hozzátartozik, hogy ez volt életem első kelt tésztája, ami sikerült... Szóval most annyira fellelkesültem, hogy alig várom, hogy elfogyjon (holnap reggel nagy kínálgatásba kezdek :) ), és nekieshessek a fonott sós kalácsodnak is. :)
Köszi, köszi!
a Vica

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2010-05-28 20:35

Kedves Vica,

Örülök a sikerednek.
A durva só tekintetében egy tipp: ha a finom sóhoz kevés vizet keversz, az is használható lesz, miután a víztől össze fog állni.
Jó sütögetést!

Üdv.: Kornél

604
finomliszt 500 g
tej 0.25 l
élesztő 25 g
tojás 1 db
2 tk
cukor 1.5 teáskanál
napraforgó olaj 30 ml
tojás 1 db
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint