r
Nosalty Logó

Alaplé pörköltcsontból

Mikibácsi
Alaplé pörköltcsontból
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

26
Kalória
0.1g
Fehérje
0.6g
Szénhidrát
2.5g
Zsír
522.2g
Víz
2.4g
Koleszterin
116mg
Élelmi rost
289.4mg
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 26 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pirítás

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 3 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 26 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3 kcal

Elkészítés

Pirítás

  1. Alapjában húsos disznócsontból készül, felhasználhatunk más porcos részt is. A csontot és a felvágott egyéb alkatrészeket serpenyőben kevés disznózsíron sötétbarnára pirítjuk. Egyszerre keveset, mozgatjuk, és nagyon magas hőfokon.
  2. Amikor elfogyott a csont, akkor pici vízzel felöntjük a serpenyőt, hogy a leragadt pörkös részeket is feloldjuk, ezt levet is hozzáöntjük a csontokhoz.

Főzés

  1. A pirított csontokat tesszük fel fedő nélkül főni, enyhe sózással és fűszerezéssel. Csak éppen gyöngyözzön! Három óra múlva leszűrjük.

Szűrés, palackozás

  1. A fűszereket kidobjuk, a levet és a többi szilárd anyagot szűrő segítségével elkülönítjük, és hűlni hagyjuk. A csontokról leszedett húsdarabkákból pástétom készül, a levet még melegen palackozzuk, én fél literes ásványvizesbe teszem.
  2. Ha kihűlt az alaplé, címkézzük, és a fagyóba tesszük. Felhasználható zöldséglevesek, főzelékek ízesítésére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Szegény ember vízzel főz, mondták régen. Ezzel az alaplével kicsit pörköltes, vastagabb ízeket is hozzáadhatunk egy unalmasabb főzelékhez.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...