Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alaplé pörköltcsontból

Alaplé pörköltcsontból
Alaplé pörköltcsontból
200 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szegény ember vízzel főz, mondták régen. Ezzel az alaplével kicsit pörköltes, vastagabb ízeket is hozzáadhatunk egy unalmasabb főzelékhez.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Pirítás

  1. Alapjában húsos disznócsontból készül, felhasználhatunk más porcos részt is. A csontot és a felvágott egyéb alkatrészeket serpenyőben kevés disznózsíron sötétbarnára pirítjuk. Egyszerre keveset, mozgatjuk, és nagyon magas hőfokon.
  2. Amikor elfogyott a csont, akkor pici vízzel felöntjük a serpenyőt, hogy a leragadt pörkös részeket is feloldjuk, ezt levet is hozzáöntjük a csontokhoz.

Főzés

  1. A pirított csontokat tesszük fel fedő nélkül főni, enyhe sózással és fűszerezéssel. Csak éppen gyöngyözzön! Három óra múlva leszűrjük.

Szűrés, palackozás

  1. A fűszereket kidobjuk, a levet és a többi szilárd anyagot szűrő segítségével elkülönítjük, és hűlni hagyjuk. A csontokról leszedett húsdarabkákból pástétom készül, a levet még melegen palackozzuk, én fél literes ásványvizesbe teszem.
  2. Ha kihűlt az alaplé, címkézzük, és a fagyóba tesszük. Felhasználható zöldséglevesek, főzelékek ízesítésére.
  • sütési hőfok: 220°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alaplé télire, húslé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

26
sertészsír 2 ek
sertéscsont 2 kg
víz 6.2 l
vöröshagyma 1 közepes db
fekete bors 20 szem
2 teáskanál