r
Nosalty Logó

Fatörzses diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Fatörzses diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Összesen 10447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    791.8 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    303 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10961.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2837 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    4437 mg
  • Nátrium
    2397 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4981 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    1354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4707 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2077 micro
Összesen 10447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Elkészítés

A nagy kerek tortalaphoz

  1. Elkészítjük a nagy kerek tortalapot a következőképpen:a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és a vizet, majd a lisztet, kakaóport, tojássárgáját és a sütőport. Kb. 25 cm átmérőjű kikent, lisztezett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk mielőtt kivesszük, mert vastag a tészta.
  2. Elkészítjük a fatörzsekhez a piskótát: tojásokat kettévesszük, a fehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd a diót, lisztet, tojássárgákat, sütőport. Ebből kisméretű (kb. 20 x 33 cm-es) tepsiben néhány perc alatt vékony lapot sütünk. Mikor kisült porcukorral meghintett sütőpapírra borítjuk, és még melegen felcsavarjuk.
  3. A krémet készítjük el a nagy kerek tortalaphoz: Összekeverjük a darált diót a liszttel, cukorral, és fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. Lassú tűzön felfőzzük a masszát. Mikor lehúztuk a tűzről, ízlés szerint rumot vagy rumaromát keverhetünk hozzá.
  4. A főzött krémet kihűtjük, majd hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint és a kakaóport.
  5. Hasonlóan készül a krém a fatörzsekhez is. A lisztet elkeverjük a cukorral, lassan hozzákeverjük a tejet és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni; közben felolvasztunk 6 dkg étcsokit (nem kell folyósra, csak éppen megroggyon és ki tudjuk keverni a margarinnal), és elkeverjük a margarinnal. A margarinos csokit és a főzött krémet összekeverjük.
  6. Nagy tortalap megtöltése következik: 3 részre vágjuk a kerek tortalapot, megtöltjük a diós krémmel, és kívülről is megkenjük a tésztát.
  7. A fatörzsek megtöltése a következő lépés. Avékony diós piskótát mikor kihűlt kicsavarjuk, és megtöltjük a csokis krémmel. Újra felcsavarjuk, és fatörzs alakúra szeljük fel. A tekercseket bekenjük csokis krémmel, és a nagy tortalapra ültetjük. Hagyjunk ki a krémből a fatörzs díszítéséhez is.Csokimázzal bevonjuk az egészet, és a fatörzs alakokra rányomjuk a krém díszítést, illetve a fél diókat is elhelyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3126
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Receptkategóriák

Fatörzses diótorta
Németi Olga 105 recept

Feltorlódott néhány családi ünnep, ennek a megünneplésére készült a torta.

Hozzávalók

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.