r
Nosalty Logó

100 %-os diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
100 %-os diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 444 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5308 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 438 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 444 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    455.7 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    246 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8378.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1751 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    862 mg
  • Foszfor
    3640 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 5308 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 438 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg dió (fél diók, vagy mazsola)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük a sütőporral.
  2. A cukros részhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd a habot is beleforgatjuk.
  3. A tésztát először nagy, majd kis lángon sütjük (mint egy szimpla piskótát - tűpróba!). Lehet készíteni kerek tortaformában vagy őzgerincben is.
  4. A krémhez a darált diót egy kevéske prézlivel megfuttatjukpici tejben, illetve a vajat kikeverjük a cukorral.
  5. Mikor a dió kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, és rummal, vaníliával ízesítjük.
  6. A kihűlt tésztát 3 vagy 4 részre szeljük, megtöltjük, és beborítjuk a diós krémmel, végül dióval és/ vagy mazsolával dekoráljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 211
  • Össznézettség: 306451
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 17.

Ajánló

Bőven locsoljuk meg rummal!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

100 %-os diótorta
Durcsó 161 recept

Anyai nagypapám édesanyja, Öreganya receptjeiből egyet már feltettem ide, de nagymamám édesanyja, Koczor-dédi is tudott ám a konyhában! Ő fiatalon meghalt, én bőven nem találkoztam vele, de a diótortája nemzedékről nemzedékre száll. Tényleg 100 %-os, amolyan igazi DIÓtorta, nemcsak diós! Sokszor készül családi szülinapokra, apukám például minden évben ezt rendeli. A széles baráti kör tudja, hogy a diótorta a kedvence, sokan készítenek is neki, de a Koczor-dédi receptje szerintit (akár anyukám süti, akár én) senki nem tudja túlszárnyalni! ; )

Hozzászólások

P.

Hüüüüüüüha.... :-) Ez valami csoda lehet... :-)

Durcsó

Hát, próbáld ki! ; )

P.

Meglesz. :-) Szép Ünnepeket Nektek!

Durcsó

Köszönjük szépen, Nektek is! Sok sikert, remélem, ízleni fog!

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! Kipróbálom ezt a receptet. Hasonlót örizgetek családi örökségként. A régi recept is lehet nagyon finom, s?t amit nemzedékek óta készítenek szerintem az már biztos siker. Nem rég tettem fel az én "Ó Mamám" mézes kekszét. Nagyon régi recept, és nagyon finom . Köszi ezt a receptet, Karácsonyra elkészítem!

Durcsó

Kedves Maria! Nagyon örülök, hogy kipróbálod, remélem, neked is hasonló siker lesz, mint az nálunk megszokott! Bezonyám, a dédik receptjei abszolút tutik, én is nagy híve vagyok a klaszikusoknak (is). Szép ünnepeket!

Törölt felhasználó

Ezt nem csodálom!/mármint, hogy a legnézettebb recept/ :) Nagyon örülök egyébként én is ennek a receptnek, mert régen nekünk is megvolt, csak valahogy elvesztettük. Most ismét elkészíthetjük! Köszönjük! Üdv: Mrs Smith

Durcsó

Fú, örülök, hogy segíthettem ; ) Remélem, jól sikerül(t)!

Mamacica

Éppen ilyen tortára gondoltam, meg vagyok mentve! Köszönöm a receptet, éppen feladtam, amikor rábukkantam. Holnap üljük az unokám szülinapját, és dió tortát rendelt! Remélem sikerülni fog, majd beszámolok róla. Még egyszer köszönöm a receptet! Mamacica

Durcsó

Fúúú, nagyon örülök, hogy segíthettem! Remélem én is, hogy sikerülni fog, és a szülinapos is meg lesz elégedve.. Isten éltesse! : ) Várom a beszámolót!

Mamacica

Nagyon köszöni a szülinapos is a jó kívánságot, mint ahogy én is még egyszer az isteni receptet. Remélem nem szentségtörés, hogy picit kiegészítettem saját ötletemmel, amit megosztanék Veletek. III "emeletes" lett a torta, (három méret? tortaformám adta az ötletet, no meg persze családunk nagy létszáma), és még annyit változtattam a recepten, hogy a krém alá áfonya lekvárt kentem, és a díszítéshez használt fél diókat karamelizáltam, hogy csillogjanak.Kicsit macerás, de megérte! Nagyon jól sikerült, nagy örömet szereztem az unokámnak a nem csak gyönyör?, de finomis tortával! Bátran ajánlom ezt az egyszer?en nagyszer? receptet mindenkinek! Még kérünk ilyen fincsi régi, nagyi recepteket!!! Üdv. mindenkinek Mamacica

Durcsó

Nagyon örülök, hogy ennyire jól sikerült és nagyon jól esik a dícséret : ) Legközelebb én is megpróbálkozom az ötletekkel, mindkett? szuperül hangzik! Igyekszem feltenni majd az összes családi remeleket, mert van még pár a dédikt?l örökölt tarsolyban! És köszi, hogy kipróbáltátok

Törölt felhasználó

Nagyon guszta és nem is t?nik macerásnak az elkészítése. Tejet mennyit érdemes beleönteni? folyós legyen vagy amennyit éppen hogy csak felvesznek a száraz anyagok?

Durcsó

Igen, ahogy Éva is írta, annyi tej kell csak bele, hogy a dió szépen összeálljon egy s?r? masszává, de folyós semmiképp ne legyen. Sok sikert!

Törölt felhasználó

Köszönöm a segítséget:-)

Törölt felhasználó

Kedves Csilla! Bocs,hogy belekotyogok,de én már megsütöttem ezt a tortát a vejem szülinapjára,aki dec.23.-án született,pechére.:-))) Nagyon finom,könny? torta,nekem picit kevésnek t?nik a krém.Az igaz,hogy 4 felé vágtam.A diót én csak annyi tejjel öntöttem le,hogy ne legyen száraz,ahogy írtad.Próbáld ki,érdemes!Én a hétvégén megint megsütöm,mert ezt viszem Zsuzsanna napra.Üdv.:Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Köszönöm a segítséget! Már alig várom, hogy kipróbálhassam ezt a nagyon tutinak t?n? receptet:-)

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! Kifelejtettem,hogy köszi a remekm?vet,várom a többi régi receptet!Üdv.:Éva

Durcsó

Kedves Éva, nagyon szívesen, örülök, hogy ilyen jól sikerült! Ha kevésnek találod a krémet, nyugodtan növeld az adagot, az arány nem szentírás : ) A storyban van egy link egy másik nagyon szuper, régi recepthez (omlós kifli), és mivel a dédim (az omlós kifli-féle) most vasárnap lenne 100 éves, nagyon tervezem, hogy valami másik receptjét is el?veszem megemlékezni.. Szóval várj csak türelemmel! : ) És köszönöm, hogy kipróbáltad! Durcs

Durcsó

Ajánlom figyelmedbe a legújabbat! ; ) http://www.nosalty.hu/keresztanyam_remeke_recept_11678

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó!Neked vagy periszkópod van vagy távolbalátó vagy,mert miután válaszoltam Csillának,felgörgettem a storyra és megnéztem a receptet.Elolvastam és már el is mentettem a kedvencekhez.Úgy látszik a karácsonyi forgatagban átsiklottam felette.Ha el?bb nem,húsvétkor biztos megsütöm.Finomnak t?nik az is és (sajnos) mindenki édesszájú.És várok türelemmel...Köszi:Éva

Törölt felhasználó

Szívesen! :-)) Éva

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó!Igenis Te is hibás leszel,hogy nyárra nem tudok lefogyni! :-)))) Köszönöm az ajánlást,már el is mentettem.A sztori is érdekes.Egyébként apai részr?l én is gy?rinek tudhatom magam,a nyarakat Gyárvárosban töltöttem a nagyszül?knel,?k a gy?ri temet?ben nyugszanak,és a nagymamám februárban lett volna 104 éves.Üdvözöllek a messzi távolból,várom a többi remeket,szeretettel üdvözöllek:Éva

Durcsó

Ami a fogyást illeti, ez nagyon megtisztel? : ) Mindig jó dunántúliakkal találkozni, mi mindenhol ott vagyunk! ; ) (Mondjuk én már Budapesten születtem, f?ként pestinek érzem magam, de a nagyszül?k Gy?rben éltek, élnek, édesanyám pedig Celldömölkön született, úgyhogy a Dunántúlra is azért mindig "hazamegyek"!) Jön majd Dédi többi sütije is, örülök, hogy tetszenek! Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Sziaszok, ez a diótorta id?közben a családunk kedvence, az egyetlen süti ami mindig istenien sikerül. Gyümölcscukorral is készítem cukor helyett. Annyi, hogy én egy picivel több vajat + diót teszek a krémhez, mert a párom odavan érte, és amikor szétvágom a tésztát , megkenem nagyon vékonyan sárgabarack (cukormentes) lekvárral.. Szval a recept szerint is de picit variálva is csúcs. Fergeteges. nagyon köszi a receptet ! Emi

Durcsó

Kedves Emi, igazán nincs mit, nagyon megörültem a híradásodnak! A sárgabarack lekvár remekül hangzik, a diós bejglibe (http://www.nosalty.hu/borral_gyurt_beigli_%28bejgli_4_recept_8129) én is szoktam tenni, úgyhogy lehet, hogy legközelebb itt is kipróbálom. Tényleg nagyon jól esik, hogy ilyen sikeres a torta. Köszi, hogy írtál. Üdv,

Lona

Szia! A tortaforma hány centis legyen? Köszi

Durcsó

Kerekb?l 26 centis átmér?j?. Vagy lehet 24x36 centis tepsiben sütni és azt vízszintesen, illetve függ?legesen hosszában félbevágni, úgy 4 réteg lesz.

bogczi

Sziasztok! Csak nem rég kezdtem el sütiket sütögetni és elmerülni a f?zés rejtelmeiben,és mikor megláttam ezt a receptet,azonnal meg akartam csinálni. Viszont szembejött ez a mondat : "diót egy kevéske prézlivel megfuttatjuk pici tejben" -> egy tapasztalt háziasszony tudna segíteni picit,hogy ez pontosan mit takar? Örök hálám érte ;) Üdv: bogczi.

Durcsó

Szia, ez azt jelenti, hogy egy lábosban pici tejet melegítünk (kb. fél decit vagy ilyesmi, csak az aljában lötyögjön egy kevéske...), és mikor jó meleg, ráöntjük a darált diót, meg egy kis adag prézlit (1-2 teáskanálnyit). Az egészet összekeverjük, átmelegítjük, picit megpirítjuk. De érezni fogod, ha túl kevés a tej, mert akkor a dió egy része száraz marad, nem lesz masszás, akkor adj hozzá még egy kis tejet. Ha pedig túl híg és szétfolyik (tehát látod, hogy krémként nem maradna rajta a tortán...), akkor adj hozzá még prézlit vagy diót. De jobb, ha inkább a tejet kell pótolni. Remélem, segítettem, sok sikert! ;) Üdv, Durcsó

bogczi

Ó,köszönöm szépen a választ ;)

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem ezt a finomságot, de valamit elronthattam, mert a tésztája nem olyan lett, amit vágni is lehetett. /mult id?t irok, mert elfogyott, igaz kanállal ettük./ Az ize az fenséges lett. A kudarc nem vette el a kedvem, mert megcsinálom máskor is. Üdvözlettel: tucsike.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?