r
Nosalty Logó

Diós torta Helena konyhájából

helena26
Diós torta Helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

1005
Kalória
18.7g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
71.8g
Zsír
57.6g
Víz
313.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
65.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    431.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    481.2 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 6022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét verjük mixerrel kemény habbá.
  2. A tojássárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a kakaót, lisztet és a diót elkeverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük össze nagyon.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a masszát, eligazítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, óvatosan vágjuk két vagy három részre.
  6. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük, hogy szép sima legyen a krém, ízesíthetjük kevés rummal.
  7. A diót a meleg tejjel (szükség szerint) pépesítjük, hogy vizes homok állagú legyen, majd a vajas-cukros krémhez vegyítjük, alaposan elkeverjük.
  8. Megtöltjük a tortalapokat krémmel.
  9. Tetejét vonjuk be krémmel éscsokoládémázzal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept már 40 éve megvan nekem. Nekünk ez a legfinomabb diós piskóta Ezt a tortát sokszor megsütöttem, mert imádjuk! Nagyon finom, könnyű a piskóta tésztája. 23 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...