r
Nosalty Logó

Fatálas töltött karaj sült hagymás burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
Fatálas töltött karaj sült hagymás burgonyapürével
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
130 °C
sörös
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött karaj

A burgonyapüré

Összesen 948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött karaj

A burgonyapüré

Összesen 3797 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött karaj

A burgonyapüré

Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10220.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2721 mg
  • Nátrium
    6370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1819.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3797 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A töltött karaj

A burgonyapüré

Elkészítés

A töltött karaj

  1. A csont nélküli karajt mindenekelőtt éles, hegyes késsel felszúrjuk, majd a füstölt kolbászt beletoljuk a húsba. Ha nehezen menne, zsírozzuk be a kolbászt.
  2. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt. Amíg melegszik, a töltött karajt sózzuk, borsozzuk, vagy valamilyen kész fűszerkeverékkel (bármilyen fűszerkeverék ízlés szerint) szórjuk be. Jól dörzsöljük a húsba, és ne sajnáljuk a fűszereket, hiszen ez csak kérget fog alkotni. A felforrósodott serpenyőben süssük a hús minden oldalát pirulásig (aranybarnára).
  3. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, alul-felül melegítő üzemben. Készítsünk elő egy tepsit, melybe belefér a hús. A tepsi aljára tegyünk negyedelt vöröshagyma darabokat, morzsoljuk rá a leveskockát, majd fektessük rá az elősütött töltött karajt, és öntsük rá és mellé a sört. Fóliázzuk le alaposan és tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. 20 perc elteltével a hőfokot vegyük le 130, maximum 140 fokra, és így süssük további 1,5 órát.
  5. Ezt követően vegyük le a fóliát, és grill funkción pirítsuk meg a hús tetejét nagyobb, 180 fokot választva. A húst vegyük ki a sütőből, majd a tepsiből helyezzük egy tányérra és fóliázzuk le kb. 15 percre. Ezt követően éles késsel szeleteljük fel.

A burgonyapüré

  1. A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel kisebb darabokra, és sós vízben, forrástól számítva, főzzük 30 percig. Eközben pucoljunk meg 2 közepes vöröshagymát, felezzük, majd szeleteljük fel ne túl vékonyan. Kevés olajon, vagy zsíron süssük aranybarnára.
  2. A burgonyát szűrjük le, tegyük bele a vajat, 1 dl tejet és a sót. Törjük össze, és a maradék tejjel állítsuk be az állagát. Keverjük bele az aranybarnára sült vöröshagymát. A burgonyapürét ízesíthetjük még tejföllel, reszelt sajttal, de zöld fűszerekkel is.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3580
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Ajánló

Az elkészült ételt egy méretes fatálon is tálalhatjuk. Savanyúság illik hozzá, de sokan befőttel fogyasztják.  Könnyű, kevésbé testes vörösbort fogyaszthatunk mellé, de kiváló a "kimaradt" sörrel is. Jó étvágyat!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Töltött karaj. Száz félét ettem már. De mindig az a baj, hogy kiszárad a hús. Ezért is javaslom ezt a nem egyszer kipróbált receptet, hiszen a hús - az alacsony hőfokon történő sütés okán - puha, omlós, szinte krémes állagú lesz. A sütésnél-főzésnél pedig legyünk bátrak! Bátran próbálkozzunk a legkülönfélébb fűszerekkel is. Nem fogjuk megbánni!

Hozzávalók

A töltött karaj

A burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek