Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírtgolyók friss zöldfűszerekkel

Fasírtgolyók friss zöldfűszerekkel
Fasírtgolyók friss zöldfűszerekkel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű ezt az ételt is elkészíteni, kisfiam (2012 májusában tölti be a 3 évet) segédkezett az elkészítésében, ezért is lettek fasírtgolyók végül, hiszen azt sokkal élvezetesebb volt elkészíteni a kis kezeknek. Az alapötlet Elmíra blogjáról származik, de alakítottam rajta, íme.

Az adag, legalábbis nálunk 4-6 főre elegendő, éhségtől függően.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Paleo, tejmentes, gluténmentes.

Köretként paleo étrendbe: salátával, párolt zöldségekkel tálaljuk, „csak” gluténmentes, tejmentes étrendbe: rizzsel, krumplival (természetesen salátával és párolt zöldségekkel) is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát, zöldfűszereket felaprítjuk (én mindent beledobáltam egy aprítóba és hipp-hopp kész lett).
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a darált húst és felaprított hagymákat, zöldfűszereket. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, magliszteket, sót, borsot.
  3. A húsos keverékből golyókat formázunk.
  4. Nagyobb serpenyőben zsíron vagy olajon közepes lángon szép pirosra sütjük őket.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 742
elküldve: 9
receptkönyvben: 361
elkészítve: 6/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Paprika&Angels

Mióta szakács: 2012.02.21.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

fűszeres fasírtgolyó, minifasírt, húsgombóc zöldfűszerekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szacsiga
szacsiga / szacsiga Tue, 2014-04-29 12:16

Korianderrel fogom kipróbálni, így esélyes, hogy hasonló ízvilága lesz a svéd húsgolyós receptekkel :) lenmag/tökmagliszt és szezámliszt nem keseredik meg olajban sütésnél?

katika79
Paprika&Angels / katika79 Sun, 2015-04-26 10:29

Szia, elnézést, hogy csak most látom a hozzászólásodat, nem is értem miért nem vettem észre eddig, de ami késik nem múlik :)
Annó milyen lett korianderrel?
Nekem nem keseredett meg a lenmagliszt, nálad milyen lett?

lumiere
lumiere / lumiere Thu, 2012-10-04 13:27

Én a leírt zöldfűszerek helyett majorannát és zsályát tettem bele (mind a kettő szerintem jól megy a sertés húshoz) és iszonyú jó lett :) Köszi!!

katika79
Paprika&Angels / katika79 Fri, 2012-07-27 20:19

Szia! A maglisztek másképp viselkednek mint a sima lisztek, más a felvevőképességük. Ha nem szeretnéd a maglisztekkel, akkor inkább zabpelyhet javasolnék, finomra darálva vagy beáztatva rövid időre forró vízbe, és ezt használd a lisztek helyett :) Remélem tudtam segíteni...elnézést a késői válaszért

1050
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
tojás 2 db
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
lenmagliszt 2 evőkanál
tökmagliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl