r
Nosalty Logó

Kocsonya 1.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kocsonya 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 865 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6921 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 865 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    643.3 g

Zsír

  • Összesen
    454.2 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8828.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    504 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2977 mg
  • Nátrium
    3662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    2007.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 6921 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat gondosan szőrmentesítjük.
  2. Egy lábasba tesszük és hideg vízzel felöntjük. Nagyon lassú tűzön főzzük, időnként lehabozzuk.
  3. Ha már nem kell habozni beletesszük a fűszereket és a répát.
  4. Addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról. Ez kb. 5 óra.
  5. A húst kiszedjük és kicsontozzuk.
  6. A levét leszűrjük.
  7. A húst tányérokba elosztjuk és erre szedjük rá a levet. Erős íz kedvelőinek tehetünk bele erőspaprikát.
  8. Hideg helyre tesszük míg megdermed.
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 196184
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 31.

Ajánló

Tálalhatjuk citromlével, de van aki ecettel szereti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Beköszöntenek a hűvösebb napok, indul a kocsonyaszezon. Már nagyobb közértek húspolcain megjelentek a kocsonya egységcsomagok.  Nagyon fontos, hogy tökéletesen szőrmentes húsok kerüljenek a fazékba. Sajnos ez egy elég macerás munka. A legbiztosabb a perzselés, de ez nem túl könnyen kivitelezhető. Én erre a célra egy borotvát szoktam feláldozni, valamint a makacsabb részeket gyertyaláng fölé tartom, utána pedig jól ledörzsölöm. Nem állítanám, hogy ez a legüdítőbb konyhai elfoglaltságom, de a végeredményért megteszem.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.