Nosalty Logó

Kocsonya 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Ezen a képen: Kocsonya 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 764 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4586 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 764 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    528.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13524 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    660 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    5626 mg
  • Nátrium
    6086 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    4021.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    1560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5954 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 4586 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kocsonyahúst alaposan megmossuk és 3 liter hideg vízben feltesszük főni.
  2. Mialatt felforr, kanállal leszedjük a képződött habot, hogy szép tiszta levet kapjunk.
  3. Ha már nem jön fel több hab a tetejére,pótoljuk az elfőtt vizet és beletesszük a megtisztított zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. Sózzuk kb. 1/2-1 teáskanálnyi sóval, de ha füstölt húst teszünk bele, vigyázzunk, nehogy túlsózzuk, mert akkor nem "alszik" meg a kocsonya.
  5. Mérsékeljük a lángot, hogy ne forrjon, csak épp gyöngyözzön, és addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról.
  6. Legjobb, ha addig tekerjük az elzárás felé a csapot, míg már épp csak ég a láng - így egész éjszakára főni hagyhatjuk.
  7. Levesszük a tűzről, és beleteszünk egy késhegynyi pirospaprikát.
  8. Félórás pihentetés után kiszedjük belőle a húst. Kicsontozzuk, mély tányérokba rendezzük és rászűrjük a kocsonyalevet.
  9. Hideg helyre tesszük, amíg teljesen megdermed.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 192
  • Össznézettség: 64954
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 01.

Ajánló

Reszelt tormával vagy citromlével és egy nagy karéj fehérkenyérrel az igazi.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ze(n)derta 188 recept

Újév napján "kötelező" a kocsonya, hogy a malac kitúrja a szerencsénket! B.Ú.É.K.!

Hozzászólások

Tarackos

Jó recept,bár zöldséget nemigen szoktak a kocsonyába tenni,de izlés kérdése.Én lilahagymával és citrommal szoktam enni.

Törölt felhasználó

Szerintem a zöldség ízlés kérdése. És az íze biztosan finomabb lesz t?le :) Itt nálunk anyósék egy fél f?tt tojást is raknak a tányérokba, én még nem hallottam róla de finom:)

Kreatívlaci

Ezek szerint nem követtem el nagy hibát , mikor én is bevetettem egy borotvát a sz?rtelenítésre ,el sem mertem mondani a haveroknak ,ne hogy kiröhögjenek , de jobb mint az utólagos perzselés . A hét végére tervezem az elkészítést , már többször azt a módot alkalmazom , hogy este elvégzem az el?készületeket kb. éjjel 12-órakor alágyújtok ,természetesen kis lángon ,hamar alszom gyorsan sokat és 5-6-óra körül befejezem a további m?veleteket . Ha jó hideg van 8-órakor kész a reggeli. Természetesen ezt csak egy nyugdíjas tudja alkalmazni ,aki ráadásul rossz alvó. Jó étvágyat mindenkinek !

Törölt felhasználó

Sziasztok! A párom nagyon szereti a kocsonyát, úgyhogy télre meg kell tanulnom elkészíteni - még ha nekem nem is tartozik a kedvenc ételeim közé -, mert szeretnék neki örömet okozni. ERRE a receptre esett a választásom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha rendszeresen fogyasztasz citrusféleket, ezt tudnod kell!

Jelenleg (is) nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk gyümölcsöket, ez pedig a téli időszak beköszöntével leginkább a narancsot, a mandarint és a citromot jelenti. Azonban nem árt az óvatosság, hiszen ezeket a gyümölcsöket különböző vegyszerekkel kezelik, melyek kockázatot is rejthetnek.

Nosalty

További cikkek