r
Nosalty Logó

Falusi kelt meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
én kicsi konyhám
Falusi kelt meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

krém

Összesen 629 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

krém

Összesen 5032 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

krém

Összesen 165 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1409 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 629 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.8 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    11275 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 5032 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

krém

Elkészítés

tészta

  1. Tepsi mérete: 30 cm x 40 cm, vagy amekkora egy átlagos sütő saját tepsije. Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral, vagy kikenjük margarinnal, és kiszórjuk liszttel.
  2. A tejet 1 teáskanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót. Ha az élesztő felfutott, elkeverünk benne egy tojás sárgáját, és a margarinos lisztes keverékhez adjuk. Előbb fakanállal kezdjük összedolgozni a tésztát, hogy a robotgép ne fújja ki a lisztet a tálból. Robotgép dagasztó karjának segítségével simára, fényesre dagasztjuk a tésztát.
  3. Letakarva 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és a tepsi méretére nyújtjuk. Nyújtófa segítségével a tepsibe helyezzük. Tepsin hagyjuk még 20 percet kelni.

töltelék

  1. Amíg kel a tészta, a meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük. Ha a tepsiben is kelt már a tészta, akkor egyenletesen eloszlatjuk rajta a meggyet. Maradjon ujjnyi vastag pereme a tésztának, amire nem kerül meggy.

krém

  1. A tojásokat (3 egész és egy fehérje) cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a tejföllel is simára keverjük. Ezt a masszát egyenletesen eloszlatjuk a meggyen. Ez igazából nem is krém, mert meg fog szilárdulni, de máznak sem nevezném. Ez a réteg fogja adni sütink édességét, mert a kelt tészta nem kel meg, ha sok cukorral készül, a meggy pedig savanyú.
  2. Sütés: nekem hagyományos gázsütőm van, nagyon mérsékelt lángon a legfelső bordamagasságra teszem be a tepsit, így sütöm 50-55 percig. Az alja így is gyorsabban sül, mint a teteje, nem fontos, hogy a teteje is piros legyen. Mindegy milyen sütőben sütjük, az a lényeg, hogy lassan süljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 269
  • Össznézettség: 45545
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Falusi kelt meggyes
én kicsi konyhám 13 recept

Nagymamám vidéken ezt a süteményt kemencében sütötte, nagyon szerettük. Soha nem készített egy tepsivel, mert mindig nagyon hamar elfogyott kettő is. Friss, savanykás meggyből az igazi.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

A Mamák recepjei a legjobbak! Köszi, hogy megosztottad!

én kicsi konyhám

Remélem neked is jól sikerül és a család egyik kedvence lesz!

Törölt felhasználó

Szia! Ha már úgyis teszek süt?papírt a tepsibe, miért kell még kikenni-lisztezni? Bocsi, már látom, én olvastam félre! :-)

én kicsi konyhám

:)

sarabell

Finom lett!

én kicsi konyhám

Kicsit megkésve, de örülök, hogy finom lett! :)

Takács Katalin

Én holnap szilvával akarom megcsinálni. Egy kis fahéjjal. Gondolom úgy is jó lesz.

én kicsi konyhám

Óh! Régen értem rá belépni az oldalamra, bocsánat! Szilvásra másik receptem van, készülök azt is feltölteni, de jó ötletnek tartom így is, ahogy Te kigondoltad. Hogy sikerült?

Hozzávalók

tészta

töltelék

krém

Címlapról ajánljuk

Rendszerezési tippek hiperérzékeny embereknek

Egy ideális világban az otthonunk egy nyugodt és pihentető sziget, de ebben bizony a lakás szervezettsége is óriási szerepet játszik. Egy zsúfolt szoba megnehezíti a fókuszálást és a kikapcsolódást, ahogy egy rumlis komód is megzavarhatja a napi rutinunkat.

Mucsi Blanka

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.