Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes lepény - gluténmentes

Meggyes lepény - gluténmentes
Meggyes lepény - gluténmentes
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskoromban ettem utoljára, kipróbáltam hát, és sikere lett! Egyszerű, ízletes, gluténmentes sütemény!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nincs kötött sorrend, a hozzávalókat szépen összedolgozzuk, hogy egy jó kis tésztamasszát kapjunk. A liszt mennyiség ennek megfelelően picit növelhető.
  2. A tetejére tesszük a magozott meggyeket, amiket bele is lehet picit nyomkodni a tésztába, de ha azt szeretnénk, hogy ne süppedjenek el, akkor érdemes egy pici lisztbe keverni.
  3. 220 fokos, forró sütőben 10 percig sütjük, ekkor a hőfokot lentebb állítva tűpróbáig folytatjuk a műveletet.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 939
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fruzsanna

Mióta szakács: 2012.07.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes pite, fahéjas meggyes süti, diós meggyes lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

800
cukor 20 dkg
vaj 10 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
tej 12 ek
dió 6 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 6 ek
gluténmentes lisztkeverék 25 dkg
meggy 10 dkg