Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas padlizsán csónak

Fahéjas padlizsán csónak
Fahéjas padlizsán csónak
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet ezer éve csinálta anyukám, a készülő étel illata bejárta az egész lakást. Mintha egy arab piacon jártunk volna... Az utolsó morzsáig elfogyott. Ő akkor vegetáriánus változatban készítette. Ki lehet hagyni a darált husit, és akár sajtot is lehet pluszba a tetejére szórni. A fahéjtól nem kell félni, különleges ízt ad neki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Husival vagy husi nélkül is tökéletes. Aki szereti az arab ízeket, annak tuti kedvenc lesz! Szerintem  friss kenyér vagy lepény illik hozzá a legjobban. Esetleg rizs. Csináltam már úgy is, hogy minél előbb kész legyek vele, hogy a padlizsánokat egész egyszerűen a besózás után nem külön sütöttem, hanem felkockáztam, és a hagymára dobtam, kicsit átpirítottam, és egy jénaiba meg megsütöttem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a belső szivacsos részt, megsózzuk, és félretesszük. Fél óra múlva leöblítjük a sós levét, forró sütőbe toljuk 180 fokon 20 percig a vágott felükkel lefelé megsütjük.
  2. A husit kevés olajon megpirítjuk, sóval és borssal. Félretesszük.
  3. Egy wokban olívaolajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, kicsit később hozzányomjuk a fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, kicsit karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, majd a durvára vágott mandulát/diót.
  4. A paradicsomokat forró lobogó vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. Apró kockákra vágjuk. (Ha nincs szezonja a paradicsomnak, konzerves, hámozott paradicsom is tökéletes hozzá). A fahéjas keverékhez adjuk a paradicsomokat. Majd a darált husit is. Félretesszük.
  5. A padlizsánok ha megsültek, a belsejüket kikaparjuk a paradicsomos szószra, összekeverjük, és visszatöltjük a padlizsán csónakokba. Tepsibe tesszük, és 220 fokos sütőbe 20 percig jól átsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 941
elküldve: 3
receptkönyvben: 96
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

arab padlizsán, fűszeres padlizsán, töltött padlizsán, darált hússal töltött padlizsán

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kittens
Kultné Szabó Noémi / Kittens Sun, 2015-03-15 18:34

Kedves HVargaE!
Örülök, hogy ízlett! :) a koriandert, egyszer félúton, másodszor meg a végén szoktam rászórni, bár ha benne van a család jobban szereti. :) Sőt, volt olyan is, hogy ott maradt a pulton, elfelejtettem...:)
Noémi

HVargaE
HVargaE Sat, 2015-03-14 22:48

Kedves Noémi!
Ma elkészítettem ebédre, nagyon finom lett, az egy éves kisfiam is nagyon jóízűen ette! Köszönet érte. A koriandert a végén kell rászórni?
Üdvözlettel:
Eszter

437
padlizsán 2 db
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 2 nagy db
paradicsom 5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
koriander 1 csokor
mandula 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
cukor 1 csapott ek
1 kk
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek