r
Nosalty Logó

Fahéjas padlizsán csónak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Fahéjas padlizsán csónak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1738 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1827.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    3536 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 1738 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    572 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a belső szivacsos részt, megsózzuk, és félretesszük. Fél óra múlva leöblítjük a sós levét, forró sütőbe toljuk 180 fokon 20 percig a vágott felükkel lefelé megsütjük.
  2. A husit kevés olajon megpirítjuk, sóval és borssal. Félretesszük.
  3. Egy wokban olívaolajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, kicsit később hozzányomjuk a fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, kicsit karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, majd a durvára vágott mandulát/diót.
  4. A paradicsomokat forró lobogó vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. Apró kockákra vágjuk. (Ha nincs szezonja a paradicsomnak, konzerves, hámozott paradicsom is tökéletes hozzá). A fahéjas keverékhez adjuk a paradicsomokat. Majd a darált husit is. Félretesszük.
  5. A padlizsánok ha megsültek, a belsejüket kikaparjuk a paradicsomos szószra, összekeverjük, és visszatöltjük a padlizsán csónakokba. Tepsibe tesszük, és 220 fokos sütőbe 20 percig jól átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4800
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Ajánló

Husival vagy husi nélkül is tökéletes. Aki szereti az arab ízeket, annak tuti kedvenc lesz! Szerintem  friss kenyér vagy lepény illik hozzá a legjobban. Esetleg rizs. Csináltam már úgy is, hogy minél előbb kész legyek vele, hogy a padlizsánokat egész egyszerűen a besózás után nem külön sütöttem, hanem felkockáztam, és a hagymára dobtam, kicsit átpirítottam, és egy jénaiba meg megsütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas padlizsán csónak
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Ezt a receptet ezer éve csinálta anyukám, a készülő étel illata bejárta az egész lakást. Mintha egy arab piacon jártunk volna... Az utolsó morzsáig elfogyott. Ő akkor vegetáriánus változatban készítette. Ki lehet hagyni a darált husit, és akár sajtot is lehet pluszba a tetejére szórni. A fahéjtól nem kell félni, különleges ízt ad neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek