Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-csokis rizsfelfújt

Fahéjas-csokis rizsfelfújt
Fahéjas-csokis rizsfelfújt
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a klasszikus rizsfelfújtat eszerint a recept szerint sütöttem éveken át, csak mindig kihagytam belőle a csokit, mogyorót, fahéjat, helyette kis citromhéjat reszeltem a masszába. De mióta "Fahéj" vagyok, azóta már komolyan szemezgetek ezzel a fahéjas változattal, mondván, ki próbálja ki, ha nem én. Kicsit tartottam tőle, hogy családom majd megjegyzi, hogy mit kísérletezgetek, a hagyományos változat is jó volt, stb. De semmit nem idegenkedtek tőle, jóízűen megették, és nagyon elismerően nyilatkoztak róla. Nem is csodálom, mert szerintem is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Csoki-, karamell-, vaníliaöntettel: http://www.nosalty.hu/recept/aranykrumpliska vagy akár dzsemmel tálaljuk. Én most a poharas csokikrémemet: http://www.nosalty.hu/recept/csokis-poharkrem készítettem el hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, megsózzuk, és fél l vízben főni tesszük.
  2. Ha a vizet elfőtte, fél l tejet öntünk még hozzá, és kis lángon puhára főzzük a rizst. Addigra az összes tejet magába szívja. Hagyjuk hűlni. (Nem baj, ha nem hűl ki teljesen.)
  3. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  4. Beletesszük az apró darabokra vágott csokit, a durvára vágott mogyorót, a mazsolát és a fahéjat. Óvatosan összekeverjük a rizzsel, hogy az minél kevésbé törjön össze.
  5. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  6. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a masszát.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25x7 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 724
elküldve: 11
receptkönyvben: 483
elkészítve: 13/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas rizskoch, fahéjas-csokis rizsfelfújt

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Tue, 2017-03-07 18:00

csoki és dió hiányában több mazsolát és alma-körte kompótból darabkákat raktam bele. szuper finom lett. A krém is remek!

randrea
Andrea / randrea Sat, 2013-06-22 12:33

Nagyon fincsi lett! Sajnos a pohárkrém nekem egyáltalán nem sűrűsödött be:-( Lehet, hogy nem volt elég türelmem sokáig kevergetni? Ezért én tettem bele egy csokipudingot, ami sokkal finomabb lett így, mint "simán". Kedves Fahéj, meg tudnád írni, hogy Te meddig szoktad sütni ezt a finomságot?

Köszönöm a receptet: Andrea

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-06-22 13:09

Szia Andrea!
40 percig szoktam sütni. A krém tényleg lassan sűrűsödik be, de kihűlve még sűrűbbé válik. Persze ez a fajta krém sose lesz olyan, hogy megáll benne a kanál, inkább olyan csokiszósz szerű.
Örülök, hogy fincsi lett a rizskoch! :)
Üdv: Fahéj

henike1220
henike1220 Fri, 2013-05-24 11:15

Nagyon köszönöm a receptet! Úgy készítettem el, hogy előtte soha nem csináltam rízsfelfújtat. Isteni finom lett.
Üdv: Heni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-05-24 15:50

Jaj de jó! :) Igazán örülök, hogy sikerült és ráadásul finomra!
Üdv: Fahéj

hanna76
hanna76 Tue, 2013-02-12 22:03

Kedves Fahéj,
ez a recept tökéletes, elkészítettem mellé a csokis pohárkrémedet is, hát mennyei lett! Melegen és hidegen is kiváló! Köszönöm!! Üdv, Hanna.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-02-13 10:17

Kedves Hanna!
Örülök, hogy finomnak találod. És jó, hogy eszembe juttattad, el is készítem még a héten. :)
Üdv: Fahéj

alfaniki
alfaniki Sat, 2012-03-24 15:12

Szeretném én is ma elkészíteni,húú mi az a tetején? csokipuding??? én is pont ilyenre szeretném öntettel együtt..

Ciccancs
Ciccancs Mon, 2011-11-14 15:01

Köszönöm a receptet! :)
A hétvégén megcsináltam - bár fahéj, csoki és mogyoró nélkül, viszont mazsolával, vörösáfonyával és citromhéjjal. Azért a te receptedre esett a választásom, mert a tiédben van egyedül fele-fele arányban a víz és a tej, márpedig tejben nem fő meg a rizs. Ráadásul tetszik, hogy a tejet utólag öntöd rá, így kevesebb az esély arra, hogy odakap. :)
Isteni finom lett, pedig aggódtam, amikor a rizs felszipákolta az összes tejet és száraznak tűnt. Szóval ez a legjobb recept, ezentúl ezt fogom csak használni! :)
Ciccancs

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-11-14 19:30

Kedves Ciccancs!
Örülök, hogy tetszik a recept. Valóban így hamar kész van, és igazán nem zavaró az ízét tekintve, hogy félig vízben főtt a rizs. Ha így még nincs fenn, akkor felteszem ezt a változatot is a Nosaltyra, mármint a klasszikust.
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-11-08 13:29

Ez tényleg nagyon finom! És leves után bőven elég volt második fogásnak.
Köszi Évikém
E.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-11-06 09:29

Szia!
Ott van a kép alján, hogy 40 percig. De persze sütőtől is függ. Látszik a süti tetején, ha kész van, ha kezd színesedni és kicsit repedezni a teteje.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-11-06 09:03

Szia!
Ott van a kép alján, hogy 40 percig. De persze sütőtől is függ. Látszik a süti tetején, ha kész van, ha kezd színesedni és kicsit repedezni a teteje.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-11-05 22:19

Kedves Edit!
Nagyon tartottam tőle, sokáig nem mertem elkészíteni, de nem bántam meg, nagyon finom. Tényleg érdemes kipróbálni. A fahéj íze dominál benne, aki azt szereti, ezt is szeretni fogja. :)
Szép hétvégét! Puszi: Éva

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-11-05 17:48

Szia Éva!
A rizsfelfújtat eddig csak hagyományosan készítettem. De el tudom képzelni, hogy a te változatod csokival, fahéjjal :-))) mogyoróval hmmm... milyen finom lehet.
A próba hamarosan következik.
Puszi, Edit

893
rizs 35 dkg
víz 0.5 l
tej 0.5 l
1 késhegynyi
vaj 8 dkg
cukor 18 dkg
tojás 3 db
csokoládé 3 dkg
földimogyoró 3 dkg
mazsola 3 dkg
fahéj 1 kk
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek