r
Nosalty Logó

Fahéjas-csokis rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Fahéjas-csokis rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 893 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 893 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst megmossuk, megsózzuk, és fél l vízben főni tesszük.
  2. Ha a vizet elfőtte, fél l tejet öntünk még hozzá, és kis lángon puhára főzzük a rizst. Addigra az összes tejet magába szívja. Hagyjuk hűlni. (Nem baj, ha nem hűl ki teljesen.)
  3. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  4. Beletesszük az apró darabokra vágott csokit, a durvára vágott mogyorót, a mazsolát és a fahéjat. Óvatosan összekeverjük a rizzsel, hogy az minél kevésbé törjön össze.
  5. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  6. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a masszát.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24187
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Csoki-, karamell-, vaníliaöntettel: http://www.nosalty.hu/recept/aranykrumpliska vagy akár dzsemmel tálaljuk. Én most a poharas csokikrémemet: http://www.nosalty.hu/recept/csokis-poharkrem készítettem el hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én a klasszikus rizsfelfújtat eszerint a recept szerint sütöttem éveken át, csak mindig kihagytam belőle a csokit, mogyorót, fahéjat, helyette kis citromhéjat reszeltem a masszába. De mióta "Fahéj" vagyok, azóta már komolyan szemezgetek ezzel a fahéjas változattal, mondván, ki próbálja ki, ha nem én. Kicsit tartottam tőle, hogy családom majd megjegyzi, hogy mit kísérletezgetek, a hagyományos változat is jó volt, stb. De semmit nem idegenkedtek tőle, jóízűen megették, és nagyon elismerően nyilatkoztak róla. Nem is csodálom, mert szerintem is nagyon finom!

Hozzászólások (10)

Bató Edit

Szia Éva! A rizsfelfújtat eddig csak hagyományosan készítettem. De el tudom képzelni, hogy a te változatod csokival, fahéjjal :-))) mogyoróval hmmm... milyen finom lehet. A próba hamarosan következik. Puszi, Edit

Fahéj

Kedves Edit! Nagyon tartottam t?le, sokáig nem mertem elkészíteni, de nem bántam meg, nagyon finom. Tényleg érdemes kipróbálni. A fahéj íze dominál benne, aki azt szereti, ezt is szeretni fogja. :) Szép hétvégét! Puszi: Éva

huszaghm

Szia Éva! Meddig kell sütni?

Fahéj

Szia! Ott van a kép alján, hogy 40 percig. De persze süt?t?l is függ. Látszik a süti tetején, ha kész van, ha kezd színesedni és kicsit repedezni a teteje.

Fahéj

Szia! Ott van a kép alján, hogy 40 percig. De persze süt?t?l is függ. Látszik a süti tetején, ha kész van, ha kezd színesedni és kicsit repedezni a teteje.

Bató Edit

Ez tényleg nagyon finom! És leves után b?ven elég volt második fogásnak. Köszi Évikém E.

Fahéj

Nagyon-nagyon szívesen! :)

Ciccancs

Köszönöm a receptet! :) A hétvégén megcsináltam - bár fahéj, csoki és mogyoró nélkül, viszont mazsolával, vörösáfonyával és citromhéjjal. Azért a te receptedre esett a választásom, mert a tiédben van egyedül fele-fele arányban a víz és a tej, márpedig tejben nem f? meg a rizs. Ráadásul tetszik, hogy a tejet utólag öntöd rá, így kevesebb az esély arra, hogy odakap. :) Isteni finom lett, pedig aggódtam, amikor a rizs felszipákolta az összes tejet és száraznak t?nt. Szóval ez a legjobb recept, ezentúl ezt fogom csak használni! :) Ciccancs

Fahéj

Kedves Ciccancs! Örülök, hogy tetszik a recept. Valóban így hamar kész van, és igazán nem zavaró az ízét tekintve, hogy félig vízben f?tt a rizs. Ha így még nincs fenn, akkor felteszem ezt a változatot is a Nosaltyra, mármint a klasszikust. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szeretném én is ma elkészíteni,húú mi az a tetején? csokipuding??? én is pont ilyenre szeretném öntettel együtt..

Fahéj

http://www.nosalty.hu/recept/csokis-poharkrem A poharas csokikrémem van a tetején, itt a linkje. Nagyon finom rajta, mert ez egy öntet szer? krém.

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj, ez a recept tökéletes, elkészítettem mellé a csokis pohárkrémedet is, hát mennyei lett! Melegen és hidegen is kiváló! Köszönöm!! Üdv, Hanna.

Fahéj

Kedves Hanna! Örülök, hogy finomnak találod. És jó, hogy eszembe juttattad, el is készítem még a héten. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a receptet! Úgy készítettem el, hogy el?tte soha nem csináltam rízsfelfújtat. Isteni finom lett. Üdv: Heni

Fahéj

Jaj de jó! :) Igazán örülök, hogy sikerült és ráadásul finomra! Üdv: Fahéj

Andrea

Nagyon fincsi lett! Sajnos a pohárkrém nekem egyáltalán nem s?r?södött be:-( Lehet, hogy nem volt elég türelmem sokáig kevergetni? Ezért én tettem bele egy csokipudingot, ami sokkal finomabb lett így, mint "simán". Kedves Fahéj, meg tudnád írni, hogy Te meddig szoktad sütni ezt a finomságot? Köszönöm a receptet: Andrea

Fahéj

Szia Andrea! 40 percig szoktam sütni. A krém tényleg lassan s?r?södik be, de kih?lve még s?r?bbé válik. Persze ez a fajta krém sose lesz olyan, hogy megáll benne a kanál, inkább olyan csokiszósz szer?. Örülök, hogy fincsi lett a rizskoch! :) Üdv: Fahéj

onyxka

csoki és dió hiányában több mazsolát és alma-körte kompótból darabkákat raktam bele. szuper finom lett. A krém is remek!

Fahéj

Örülök! :) Köszi, hogy megírtad. Üdv: Fahéj

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.