r
Nosalty Logó

Rizsmorzsa feketeribizlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Rizsmorzsa feketeribizlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1582 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 397 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1582 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott rizst egy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  2. Ezután felöntjük 2 dl tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 5 dkg porcukrot. Lassú tűzön, fedővel lefedve, párszor megkeverve puhára főzzük. Mikor megfőtt, kiborítjuk egy tálba és megvárjuk, hogy kihűljön.
  3. A tojások sárgáját a maradék porcukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, lisztet, a citrom reszelt héját, csipet sót. Belekeverjük a megfőtt rizst, és a maradék porcukorral a tojások fehérjéből felvert kemény habot.
  4. Megfelelő nagyságú tepsiben felmelegítjük a vajat, beleöntjük a masszát, és sütőben többször kevergetve morzsásra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4452
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Akármilyen idénygyümölccsel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rizsmorzsa feketeribizlivel
Marcsisef 217 recept

Valaha  vendégségben ízletes desszerttel kínáltak, nagyon finom volt. Azóta többször elkészítettem, többféle gyömölccsel. Most a feketeribizli változatot adom közre.  

Hozzászólások

volfi

Serpeny?ben nem lehetne megsütni?

Marcsisef

Kedves volfi! Természetesen lehet serpeny?ben is, csak arra vigyázz, hogy a serpeny? nyele ne olvadjon el a forró süt?ben. Sok sikert Marcsi.

volfi

:) Upsz... Hiányosan fogalmaztam. Arra gondoltam,hogy nem a süt?ben, tepsiben, hanem a f?z?lapon serpeny?ben, ahogyan a császármorzsa készül

Marcsisef

Én még úgy nem készítettem, próba szerecsen!!!!! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsisef! A hozzávalók között semmiféle gyümölcs nincs felsorolva. Azt szeretném kérdezni, hogy a leírt 4 adaghoz kb. milyen mennyiség? gyümölcsöt teszel? És a gyümölcsöt csak rá kell szórni az elkészült ételre, vagy esetleg belesütni? Köszönöm. Hszandi

Marcsisef

Kedves Szandi! A megmosott friss gyümölcsöt a kész rizzsel fogyasszuk, akár mellé adva, akár rászórva. A mennyisége pénztárcától függ. Négy adaghoz ebben az esetben én negyven dekát adtam. Üdv. Marcsi

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ, els?sorban a pénztárca miatt kérdeztem a mennyiséget :) Nagyon jó receptnek t?nik, biztosan elkészítem majd. Szandi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?