r
Nosalty Logó

Rizsmorzsa feketeribizlivel

Marcsisef
Rizsmorzsa feketeribizlivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

397
Kalória
9g
Fehérje
63.6g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
25.1g
Víz
106.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
34.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott rizst egy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  2. Ezután felöntjük 2 dl tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 5 dkg porcukrot. Lassú tűzön, fedővel lefedve, párszor megkeverve puhára főzzük. Mikor megfőtt, kiborítjuk egy tálba és megvárjuk, hogy kihűljön.
  3. A tojások sárgáját a maradék porcukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, lisztet, a citrom reszelt héját, csipet sót. Belekeverjük a megfőtt rizst, és a maradék porcukorral a tojások fehérjéből felvert kemény habot.
  4. Megfelelő nagyságú tepsiben felmelegítjük a vajat, beleöntjük a masszát, és sütőben többször kevergetve morzsásra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Valaha  vendégségben ízletes desszerttel kínáltak, nagyon finom volt. Azóta többször elkészítettem, többféle gyömölccsel. Most a feketeribizli változatot adom közre.  

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...