r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1005
Kalória
20.9g
Fehérje
132.6g
Szénhidrát
41.5g
Zsír
192.2g
Víz
225.1g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
69g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1005 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1005 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    530.5 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    768.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 4016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A rizst a hideg vízbe odatesszük főni és amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 dkg margarint, egy csipet sót és felforraljuk.
  2. Közben bekapcsoljuk a sütőt és mérsékelt hőfokra állítjuk, a rizst fedővel letakarjuk és betesszük a sütőbe, puhára pároljuk a rizsszemeket.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal, reszelt citromhéjjal, a kéféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolát. Majd a kész rizst beleforgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
  4. Kivajazott, morzsával megszórt (közepes) tepsibe öntjük és megsütjük kb fél óra alatt.
  5. Ízlés szerint baracklekvárral stb. tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 39x22

Kezdő háziasszony koromban az első ételek között tanultam meg, azóta is szívesen készítem, bár az idő kicsit elszaladt már.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek