r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1005 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4016 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1005 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 4016 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a hideg vízbe odatesszük főni és amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 dkg margarint, egy csipet sót és felforraljuk.
  2. Közben bekapcsoljuk a sütőt és mérsékelt hőfokra állítjuk, a rizst fedővel letakarjuk és betesszük a sütőbe, puhára pároljuk a rizsszemeket.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal, reszelt citromhéjjal, a kéféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolát. Majd a kész rizst beleforgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
  4. Kivajazott, morzsával megszórt (közepes) tepsibe öntjük és megsütjük kb fél óra alatt.
  5. Ízlés szerint baracklekvárral stb. tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 39x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 539
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 152270
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti
Katharosz 489 recept

Kezdő háziasszony koromban az első ételek között tanultam meg, azóta is szívesen készítem, bár az idő kicsit elszaladt már.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Íme a retró süti receptje, amit az internet tett (újra)...

Pár hónappal ezelőtt az Instagram forgatagában megjelent egy furcsa kisugárzású, zöld színű, alakváltó retró édesség. Sokan nem hallottak róla, mások ismerték, de elfeledték, míg egyesek tárt karokkal befogadták receptrepertoárjukba az új jövevényt. Mi is így tettünk: elkészítettük a híres/hírhedt békadesszertet.

Nosalty