r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt majdnem nagyi módra

Brizsó
Rizsfelfújt majdnem nagyi módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A habhoz

676
Kalória
13.6g
Fehérje
131.3g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
105.3g
Víz
170.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
80.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    525.1 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    421 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst először feltesszük főni a vízzel és egy csipet sóval. Ha teljesen elfőtte, felöntjük a tejjel, és alacsony hőfokon főzzük, amíg a tejet teljesen fel nem szívja, és jól meg nem puhul.
  2. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vajjal, és hozzáadjuk a vanília aromát is. Ezután hozzáöntjük a megfőtt rizshez, beletesszük a citrom levét és héját, és alaposan összekeverjük.
  3. Kivajazzuk a formát, amiben sütni szeretnénk (én 26 cm-es, kapcsos tortaformát használtam), és a rizst beleöntjük. 190 fokon, 35 percig sütjük.

A habhoz

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük robotgéppel felverni úgy, hogy a kimért cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá. Akkor jó, ha már nem érezzük a cukordarabkákat!
  2. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a citromlét, és az egészet kemény, fényes habbá verjük.
  3. Rákanalazzuk a megsült rizsfelfújtra, és a sütőben kiszárítjuk a habot 150 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A recept rövid története nagymamám tejberizsének (annak is a habjának) gyermekkorból eredő imádata, és a saját ízlésvilágom találkozása, ahogy a recept neve is tükrözi.

További receptek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek