Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga tang zhonggal

Fahéjas csiga tang zhonggal
Fahéjas csiga tang zhonggal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Behódoltam én is ennek a tang-zhongos módszernek! :) Köszönet érte Nektek, kedves szakácstársaim! Neveket nem sorolok fel, mert félek, hogy valakit kihagyok a sorból :D (de akit érint, az úgyis tudja...)

Az alaptészta Limara pékségéből van (limarapeksege.hu/2011/06/pudingos-csiga.html), ezt turbóztam fel ezzel az új módszerrel, és nagy sikere lett!

Tepsi méretet nem írok... ha magasabb csigákat szeretnétek, tegyétek szorosan egymás mellé, ha szélesebb csigákat, akkor nagyobb távolságra egymástól.

hozzávalók / 3 adag

Tang zhong készítése

Tészta készítése

Töltelék

Vaníliás tej

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tang zhong készítése: A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tészta készítése: A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk kb. 120 g tang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.) 
  3. A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
  4. A töltelék készítése: A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük. 
  5. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.
  7. Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 310
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, csiga fahéjas cukorral, fahéjas csiga tang zhong módszerrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Rea
Miss Rea Mon, 2015-05-18 02:55

Sajnos nekem nem valt be ez a recept. Olyan semmilyen izu csigat kaptam, sokkal tobb fahejat es cukrot kellett volna bele tenni. Bar masnapra tenyleg nem lett kemeny a teszta, bar a mikroban ra kellett melegiteni, hogy igazan puha legyen.

virmonic
virmonic Tue, 2015-04-07 15:10

Kicsit kételkedtem, hogy nem kell felfuttatni az élesztőt. Mondjuk, nem is kelt duplájára a tészta egy óra alatt, de nem vártam tovább, kettévettem a tésztát, így vékonyabb és sűrűbb tekercsek lettek, mint a képen. Nagyon finom, puha csigák lettek, más kelt tésztánál is ki fogom próbálni a thang zongot! Köszönöm a receptet! :)

1317
finomliszt 50 g
tej 250 ml
finomliszt 500 g
tejpor 1 ek
cukor 3 ek
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
tej 150 ml
friss élesztő 20 g
vaj 80 g
barna cukor 100 g
fahéj 1 ek
vaj 50 g
tej 100 ml
vaníliás cukor 1 ek