r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Fahéjas csiga tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tang zhong készítése

Tészta készítése

Töltelék

Vaníliás tej

Összesen 1317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tang zhong készítése

Tészta készítése

Töltelék

Vaníliás tej

Összesen 3946 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tang zhong készítése

Tészta készítése

Töltelék

Vaníliás tej

Összesen 278 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2654 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 3946 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

Tang zhong készítése

Tészta készítése

Töltelék

Vaníliás tej

Elkészítés

Tang zhong készítése

  1. Tang zhong készítése: A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tészta készítése: A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk kb. 120 g tang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.)
  3. A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
  4. A töltelék készítése: A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük.
  5. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.
  7. Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6221
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas csiga tang zhonggal
Rumiszivi 91 recept

Behódoltam én is ennek a tang-zhongos módszernek! :) Köszönet érte Nektek, kedves szakácstársaim! Neveket nem sorolok fel, mert félek, hogy valakit kihagyok a sorból :D (de akit érint, az úgyis tudja...) Az alaptészta Limara pékségéből van (limarapeksege.hu/2011/06/pudingos-csiga.html), ezt turbóztam fel ezzel az új módszerrel, és nagy sikere lett! Tepsi méretet nem írok... ha magasabb csigákat szeretnétek, tegyétek szorosan egymás mellé, ha szélesebb csigákat, akkor nagyobb távolságra egymástól.

Hozzászólások

virmonic

Kicsit kételkedtem, hogy nem kell felfuttatni az éleszt?t. Mondjuk, nem is kelt duplájára a tészta egy óra alatt, de nem vártam tovább, kettévettem a tésztát, így vékonyabb és s?r?bb tekercsek lettek, mint a képen. Nagyon finom, puha csigák lettek, más kelt tésztánál is ki fogom próbálni a thang zongot! Köszönöm a receptet! :)

Törölt felhasználó

Sajnos nekem nem valt be ez a recept. Olyan semmilyen izu csigat kaptam, sokkal tobb fahejat es cukrot kellett volna bele tenni. Bar masnapra tenyleg nem lett kemeny a teszta, bar a mikroban ra kellett melegiteni, hogy igazan puha legyen.

Hozzávalók

Tang zhong készítése

Tészta készítése

Töltelék

Vaníliás tej

Címlapról ajánljuk

További cikkek