r
Nosalty Logó

Csigalassú fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Csigalassú fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 275 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 301 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 275 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 2205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat összegyúrjuk 1 ek liszttel, téglalap alakúra formáljuk, majd hűtőben megdermesztjük.
  2. Az élesztőt a langyos, pici cukros tejben megfuttatjuk, majd a maradék liszttel, tojással, porcukorral, csipetnyi sóval tésztává dagasztjuk. Ragacsos lesz. Alul felül meglisztezzük, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalapra nyújtjuk, majd a vajas lisztet a közepére tesszük, ráhajtjuk a széleket, ezután 3-4 mm-re nyújtjuk. Majd gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát, a jobb oldalát középre hajtjuk, majd a bal oldalát is, így tesszük hűtőbe 30 percre.
  4. Ezután megint kinyújtjuk a tésztát, most négy részre osztva gondolatban mindkét oldalát középre hajtjuk, majd a tészták találkozásánál még egyszer behajtjuk, 20 percig hűtőben pihentetjük.
  5. Végül kisujjnyi vastagra nyújtjuk, vizes ecsettel megkenjük, majd a cukros fahéjjal megszórjuk, szorosan feltekerjük, mint egy bejglit, majd jó ujjnyi vastagságúra felvágjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 30 percig pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben 190 fokon vagy légkeveréses sütőben 170 fokon 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7491
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Ajánló

Kakaóval ugyanígy elkészíthetjük, fahéj helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csigalassú fahéjas csiga
Mercedes 302 recept

Nemhiába ezt a nevet adtam ennek a receptnek. Így jár az, aki csak az összetevőket olvassa el, és az elkészítési folyamatot nem, pedig mindig elszoktam, most nem tettem. Tehát nem mondanám egy gyors receptnek semmi esetre sem. Anyukám nálunk volt, nagy sütiimádó és a párommal együtt már tűkön ültek, hogy mikor lesz már kész a csiga, én meg csak rakosgattam balról-jobbra, meg gyúrtam ezerrel. Már csak abban reménykedtem, hogy tényleg megérte ezt a sok időt és fáradtságot. És igen, iszonyatosan finom, puha, az az igazi fahéjas csiga, amilyennek lennie kell. Ezért is tettem fel ide, hogy megosszam azokkal, akiknek esetleg még nincs meg a tökéletes csiga recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek