Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt fahéjas tekercsek

Kelt fahéjas tekercsek
Kelt fahéjas tekercsek
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az amerikai kávézók kikerülhetetlen darabja - otthon készítve igazi őszi-téli csemege, reggelire vagy uzsonnára!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

ajánlat

Forró tea vagy kakaó, vagy egy csésze kávé.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk rá egy csipet cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet beleszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a sót, a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. Nagyon lágy tésztát fogunk kapni, és vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, vagy kézzel, de akkor jó 10-15 percig. Ne adjunk hozzá 1-2 kanálnál több lisztet.
  3. Ha kész, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben összeállítjuk a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kikeverjük.
  2. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és egy spatula segítségével elkenjük rajta a tölteléket. Szorosan feltekerjük, és 12 egyforma részre vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.

A mázhoz

  1. A mázhoz a cukrot, a vizet és a citromlevet egy kisebb lábosba tesszük.
  2. Folyamatosan kevergetve kb. 5 percig főzzük, míg átlátszóvá válik.
  3. Hideg vízbe állítjuk, és 30 másodpercig kevergetjük, míg fehéredni nem kezd. Akkor azonnal csíkokat öntünk belőle a süteményből.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 654
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fahéjas csiga, cinnabun, fahéjas tekercs cukormázzal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

534
finomliszt 25 dkg
tej 1.25 dl
friss élesztő 20 g
cukor 5 dkg
vaj 40 g
tojás 1 db
1 csipet
nádcukor 10 dkg
fahéj 1 ek
vaj 40 g
porcukor 25 dkg
víz 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert