r
Nosalty Logó

A legpuhább kelt tészta - fahéjas csiga

potatimea
A legpuhább kelt tészta - fahéjas csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

1694
Kalória
24.7g
Fehérje
248.8g
Szénhidrát
66.4g
Zsír
35.4g
Víz
163.9g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
104.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 6772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    265.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    995.4 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2047 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 6772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Egy nagy edényben összekeverjük a langyos tejet, az olvasztott vajat és a cukrot. (Ha sós a töltelék, 1-2 evőkanál csak a cukor!) A tetejére rászórjuk az élesztőt, összekeverjük, és 10 percig hagyjuk pihenni meleg helyen.
  2. Hozzáadjuk a 4 bögre lisztet, összekeverjük, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 óráig, amíg duplájára nem nő.
  3. Ha megkelt, hozzáadjuk a maradék 1 bögre lisztet, a sütőport és a sót.
  4. Dagasztjuk, és ha szükséges, annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne tapadjon, elváljon az edény falától és rugalmas legyen.
  5. Kb. 1 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, megtöltjük ízlés szerint. Jelen esetben megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a fahéjas cukrot. Hosszanti oldalánál feltekerjük, ujjnyi vastag csigákat vágunk, tepsire helyezzük.
  6. A tetejét megkenjük vajjal vagy tojással. 220-240 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Az egyik kedvenc receptem, szuper univerzális, mivel mindennel meg lehet tölteni. 1 bögre = 250 ml

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...