r
Nosalty Logó

Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 5683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 5683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból egy nagyobb edényben összeállítjuk a tésztát.
  2. Ha a tészta összeállt, kivesszük az edényből, és kilisztezett deszkán kicsit meggyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tészta ne legyen vastagabb 5-6 mm-nél.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Összekeverjük az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat. A keveréket a kinyújtott tésztára kenjük, egyenletesen.
  2. A tésztát feltekerjük, kb. másfél cm vastagságú szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egy kivajazott tepsibe helyezzük. (Figyeljünk arra, hogy maradjon elég hely a szeletek között, hiszen még kelni fognak.)
  3. A tepsit takarjuk le, tegyük huzatmentes helyre, és várjunk, hogy a tekercsek a duplájára keljenek.
  4. Ha megkeltek, tegyük be őket a 175°C-ra előmelegített sütőbe, és légkeveréses módon süssük őket kb. 20 percen keresztül.

Hozzávalók az öntethez

  1. Keverjük össze a tejet, az olvasztott vajat, a porcukrot és a vanília kivonatot, és öntsük rá a még meleg tekercsekre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10041
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki járt már Angliában vagy Kanadában, az találkozhatott a Cinnabon pékség termékeivel. Megpróbáltam elkészíteni a híres-neves puha, ragacsos fahéjas tekercsüket, s azt hiszem, remekül sikerült. Elfogyasztása felidézte bennem "a nyaralás édes ízét"!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...