r
Nosalty Logó

Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs

Pimkie
Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

947
Kalória
15.6g
Fehérje
142.3g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
33.9g
Víz
108.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
67.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 5683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    854 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 5683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból egy nagyobb edényben összeállítjuk a tésztát.
  2. Ha a tészta összeállt, kivesszük az edényből, és kilisztezett deszkán kicsit meggyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tészta ne legyen vastagabb 5-6 mm-nél.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Összekeverjük az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat. A keveréket a kinyújtott tésztára kenjük, egyenletesen.
  2. A tésztát feltekerjük, kb. másfél cm vastagságú szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egy kivajazott tepsibe helyezzük. (Figyeljünk arra, hogy maradjon elég hely a szeletek között, hiszen még kelni fognak.)
  3. A tepsit takarjuk le, tegyük huzatmentes helyre, és várjunk, hogy a tekercsek a duplájára keljenek.
  4. Ha megkeltek, tegyük be őket a 175°C-ra előmelegített sütőbe, és légkeveréses módon süssük őket kb. 20 percen keresztül.

Hozzávalók az öntethez

  1. Keverjük össze a tejet, az olvasztott vajat, a porcukrot és a vanília kivonatot, és öntsük rá a még meleg tekercsekre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Aki járt már Angliában vagy Kanadában, az találkozhatott a Cinnabon pékség termékeivel. Megpróbáltam elkészíteni a híres-neves puha, ragacsos fahéjas tekercsüket, s azt hiszem, remekül sikerült. Elfogyasztása felidézte bennem "a nyaralás édes ízét"!

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...