Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs

Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs
Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki járt már Angliában vagy Kanadában, az találkozhatott a Cinnabon pékség termékeivel. Megpróbáltam elkészíteni a híres-neves puha, ragacsos fahéjas tekercsüket, s azt hiszem, remekül sikerült. Elfogyasztása felidézte bennem "a nyaralás édes ízét"!

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóiból egy nagyobb edényben összeállítjuk a tésztát.
  2. Ha a tészta összeállt, kivesszük az edényből, és kilisztezett deszkán kicsit meggyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tészta ne legyen vastagabb 5-6 mm-nél.

A töltelék

  1. Összekeverjük az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat. A keveréket a kinyújtott tésztára kenjük, egyenletesen.
  2. A tésztát feltekerjük, kb. másfél cm vastagságú szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egy kivajazott tepsibe helyezzük. (Figyeljünk arra, hogy maradjon elég hely a szeletek között, hiszen még kelni fognak.)
  3. A tepsit takarjuk le, tegyük huzatmentes helyre, és várjunk, hogy a tekercsek a duplájára keljenek.
  4. Ha megkeltek, tegyük be őket a 175°C-ra előmelegített sütőbe, és légkeveréses módon süssük őket kb. 20 percen keresztül.

Az öntet

  1. Keverjük össze a tejet, az olvasztott vajat, a porcukrot és a vanília kivonatot, és öntsük rá a még meleg tekercsekre.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 961
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas tekercs, cinnamon rolls

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

947
tej 240 ml
tojás 1 db
vaj 55 g
víz 60 ml
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
finomliszt 550 g
cukor 10 g
3 g
instant élesztő 7 g
vaj 115 g
barna cukor 200 g
fahéj 7 g
tej 6 dl
porcukor 165 g
vaj 50 g
vanília kivonat 1 teáskanál